GündemGörüntülü HaberlerTürkiye Gündemi

İletişim Başkanlığının Düzenlediği Panel Sona Erdi

İletişim Başkanlığının Düzenlediği Panel Sona Erdi .Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun bir konuşma yaptı. Altun Doğal Afetlerde Uluslararası İş Birliği ve Dayanışma Paneli’nde konuştu.

 

İletişim Başkanlığının Düzenlediği Panel Sona Erdi İletişim Başkanı Altun konuşmasında; “Devlet olarak depremin ilk anlarından itibaren hızlı ve etkin bir koordinasyonla deprem bölgesindeki insanlarımızın yanında olduk” dedi.

 

İşte İletişim Başkanı Aştun’un konuşması

 

İletişim Başkanı Altun: “Sizin bu çabalarınız, bizim nezdimizde hiçbir karşılık bulamayacaktır. Sizinle mücadelemiz, aynı kararlılıkla sürecektir. Sizin kirli oyunlarınızı Allah’ın izniyle bir bir bozacağız.”

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, İletişim Başkanlığı Konferans Salonu’nda düzenlenen toplantıda konuştu.

Hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yakınlarına ve Türk milletine başsağlığı diledi. İletişim Başkanı Altun, devlet olarak depremin ilk anlarından itibaren insanların yanında olduklarını dile getirdi.

Dahası Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın en başından bu yana afet sonrasındaki müdahale ve yardım faaliyetlerini bizzat koordine ettiler.  İletişim Başkanı Altun, başta AFAD, Türk Silahlı Kuvvetleri, hem de Türk Kızılayı ve sağlık personeli ile seferber oldu.  Dahası Sivil toplum kuruluşlarının ve milletin de manasıyla bir seferberlik durumuna geçtiğini bildirdi.

İletişim Başkanı Altun, afetin ilk anlarından itibaren Türkiye Afet Müdahale Planı’nı devreye soktuklarını belirtti.

Sonuç Olarak Bölgede 35 bin 250 arama kurtarma personelinin görev yaptı. 100 binden fazla kişinin enkazdan kurtarıldığını söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bütün Bakanları deprem bölgesinde görevlendirdiğini anımsattı. İletişim Başkanı Altun, 40 vali ve 160 mülki idare amirinin de bu illerde görev aldığını kaydetti.

Ayrıca

İletişim Başkanı Altun, bölgede ihtiyaç duyulan beslenme, barınma, sağlık, güvenlik, psikososyal destek. Hasar tespit ve altyapı gibi birçok hizmeti yürütmek amacıyla yaklaşık . 275 bin personelin hızla bölgedeki çalışmalara dâhil olduğunu anlattı.

Türk Hava Yolları ve Türk Silahlı Kuvvetleri’nin, hava koridoru ile yurt içi ve yurt dışından personelin ve malzemelerin ulaştırılması ve afetzede vatandaşların bölgeden tahliye edilmesi. noktasında önemli görev icra ettiğini ifade etti.  İletişim Başkanı Altun, cumhurbaşkanlığı uçaklarının da bölgeye arama-kurtarma ve sağlık ekiplerinin intikalini yaptı. Bölgeden yaralı vatandaşların taşınmasını gerçekleştirdiğini bildirdi.

Daha fazla haber için tıklayınız.

Haber: Muhammed Can Akyürek

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu