Balıkesir Merhaba Blog YazılarıDünyadan HaberlerYaşam

İlginç Tasarımlar: Uçak Ev

İlginç tasarımlar serisinde bugün uçak ev var. Yanlış duymadınız! Bu yazımızda gerçek bir uçaktan dönüştürülmüş uçak evin detaylarını paylaşıyoruz

 

İlginç Tasarımlar: Uçak Ev

İlginç Tasarımlar: Uçak Ev

Kosta Rika

Batısında Büyük Okyanus, doğusunda ise Karayip Denizi’nin yer aldığı, İspanyolca’da ‘Zengin Sahil’ anlamına gelen Kosta Rika, özellikle doğal güzellikleriyle, turistlerin yoğun ilgi gösterdiği tropik tatil mekanlarının başında gelmektedir.

Tukan kuşları, kırmızı macaw papağanları, mavi morfo kelebekleri, kapuçin maymunları… Göz alıcı sahiller, yağmur ormanları, şelaleler, ulusal parklar… Krater gölleri, volkanik dağlar, sörfçülerin yüzünü güldüren dalgalar ve muhteşem manzaralı yürüyüş yolları…

Kısacası ne ararsanız var Kosta Rika’da.

Tüm bunlar yetmezmiş gibi bir de çok ilginç bir mekana ev sahipliği yapıyor ünlü Orta Amerika ülkesi: 727 Fuselage Home.

İlginç Tasarımlar: Uçak Ev

Bu uçak şeklindeki ev aslında, Manuel Antonio Milli Parkı’na bakan Costa Verde isimli, ilk bakışta sıradanmış gibi görünen bir otelin, apart süiti.

Yapımı Biraz Zahmetli 

Uçak ev 1965 model vintage bir Boeing 727 kullanılarak inşa edilmiştir.

Uzun süredir hurdaya çıkmış vaziyette bekleyen, yine de değeri yarım milyon dolar civarındadır. Ayrıca biraz da turizme katkısı olur düşüncesiyle, San José Havaalanı tarafından projesinde kullanması için mimar Allen Templeton’a hibe edilmiştir.

İlginç Tasarımlar: Uçak Ev

Bu vintage Boeing 727, neredeyse tüm parçaları sökülerek, 5 kocaman tır vasıtasıyla, San José’den yaklaşık 2 saat mesafede olan şu anki dinlenme mekanı Costa Verde Oteli’ne getirilmiştir.

Mimar tam olarak ne yapması gerektiğini çözene kadar 2 sene daha beklemesi gerekmiştir.

Fakat sonra yeniden monte edilmiştir, bazı kısımları değiştirilmiş, kuyruk kısmı havalandırma kanalı oluşturmak amacıyla kesilmiştir. Ayrıca vinçle özel ayaklar üzerine oturtulmuştur. Yeniden boyanmıştır. En sonunda bu günkü biraz da ağaç evi andıran görüntüsüne ulaştırılmıştır.

İlginç Tasarımlar: Uçak Ev

Mimar Templeton kalan misafirlerin kendilerini rahat hissettiği sıcak bir ortam yaratmak adına.. Uağın içini tamamen tik ağacıyla kaplamaya karar vermiştir.

Biraz daha ferah bir görüntü yakalayabilmek için mobilyaları da aynı renk tutmuştur. Bununla birlikte lokal ahşap ustalarıyla çalışarak yine tik ağacı kullanmıştır.

Kasım – Aralık dönemi bu süitin günlük fiyatı 250 Dolar’a kadar düşmektedir. Christmas ya da Paskalya gibi yoğun dönemlerde ise 1000 Dolar civarında seyretmektedir.

 

Ayrıca daha fazlası için tıklayınız.

 

 

www.gazetemerhaba.com

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu