Gündemİlçe Haberleri

İLK GÜNLERDEKİ UYUM BOZULDU SÜREYİ UZATMAYALIM

Dursunbey Belediye Başkanı Ramazan Bahçavan Koronavirüsle en üst düzeyde verilen mücadelelerin bile zaman zaman aşıldığını belirtti. İlk günlerde Dursunbey’de uyum çok güzeldi ancak bazen görüyoruz ki geçilmesin denilerek koyulan beton bariyerleri ve toprak yığınlarını da aşanlar oluyor” dedi.

Dursunbey Belediye Başkanı Ramazan Bahçavan” koronavirüs sürecinin biran önce atlatılabilmesinin önemine vurgu yaptığı açıklamada esnaflarında mağduriyetlerine dikkat çekti. Bu süreç hep birlikte tedbirlere düzenli uyum ve duyarlılıkla çözülecek. Ben yalvarıyorum bu süre uzamasın evlerden çıkmayın İhtiyaçlarını biz görelim. Bu süreyi kısaltalım istiyoruz ancak şuan görünen tabloda süre uzuyor…”

Dursunbey’e Bağlantı Yolu Çok

Dursunbey Balıkesir’in kuzeydoğusunda 70 küsur kilometre uzaklıkta bir ilçe. İki Büyükşehre sınırımız var. Yüzde 80’iOrmöanlarla kaplı. Orman memleketi olduğumuz için Orman yollarımız çok yoğun. Büyükşehir uhdesindeki kırsal mahalle yollarımız yaklaşık 600 metre civarındayken buna yakında orman yolları var. Ormanlar vatandaşın Devletin kereste ihtiyacını karşılamak için ve yangınlar içinde kullanılan burada yollar var. Bu sınırlar tel örgülerle sınırlı değil ve geçiş bağlantılı yollar çok fazla. Bu konuda tedbir almaya çalıştık zabıta, polis, jandarma ancak, Dursunbey’in 50 giriş yolu söz konusu çoğu yere beton bariyer, toprak yığınları koyduk ama insanlar o bir yerlerden bir şekilde geçiş yapabiliyor. Vaka sayısı azalıyor ve oksijeni bol diyerek teselli ediyorduk kendimizi. Bir hafta içinde hızlı bir yükselişe geçtik.

Bugüne Kadar 28 Kişi’de Koronovirüs Tespit Edildi

Farklı bir virüs bu. Sanki vefat eden bir vatandaşımız yollardakilere de serpiştirip gitti gibi. Orada yoğunluk fazlaydı ve genç yaşta yitirdik kendisini.60 yaş altı annesi’de vefat etti. Konuyla ilgili tedbirleri biz almaya çalışıyoruz elbette ki bugüne kadar 28 koronavirüs testi pozitif çıkan vatandaşımız var. Karantinaya aldığımız insanların evleri de karantinaya alındı. Bu insanlarla filibrasyonu olan kişilerin takipleri de sürüyor. İnsanlar önce çekiniyor dün kiminle görüştün, kiminle iftarda birlikteydin söylemeye çekiniyor. Halbuki kendisi pozitif gizliyor gittiği yerleri anlatırken artık durum ciddi hafife almak yok. Bu ciddiyeti kavramak gerekiyor. Esnaf krediler, yardımlar ve pekçok konuda Devletin varlığını hissediyoruz şuanda. Hükumetimiz 15 Temmuz’da bu varlığı hissetmişti şimdide Devletin varlığını hissedip fark ediyoruz.

19 Bina Karantinaya Alındı

Bir açıklama yaptım tedbirlere uyulması gerektiği konusunda bugün itibarıyle 28 pozitif vakamız var. Toplam pozitif sayısı 60.İyileşenlerde var temas ile 300 civarında takip ettiğimiz ve evden çıkmamalarını istediğimiz insanlar v ar.19 binayı karantinaya aldık. Yapmamız önlem almamız gerekiyordu. Gönen’de uygulanmış örnekleri var Araç trafiğine kapattık bazı yerleri. Yaya geçişlerinde soruyoruz nereye gidiyorsun? Komşuma arkadaşıma diyeni geri gönderiyoruz ancak ihtiyacını karşılamak için çıkmış olana da alışverişini yapıp evine dön diyoruz. Büyükşehir’in önemi de çok bu süreçte sadece ilçe belediyeleri bu işin içinden çıkamayabilirdi Büyükşehir bu konuda destek oldu.

Esnaf Mağduriyetleri Yaşanmasın Bu Süreç Uzamasın Tedbirlere Dikkat!

İlçe belediyelerinin bütçesi malum. Kesintiler, kesinti payları var. Biz Dursunbey Belediyesi olarak bazı mülklerimiz var işyeri anlamında. Bu işyerleri içinde berber olanlar, su çıktı, sazlı restoran, ada kahvemiz kapalı, lokanta, çay ocakları kapalı 15 Mart itibariyle kiralarını almadık. Mart, Nisan’da almadık. Mayıs ayının ortalarına giriyoruz ve bizimde şuan bazı kayıplarımız söz konusu. Birde gıda yardımlarımız var. Büyükşehir Belediyemizin BESOB ile yaptığı toplantı sonrasında mağdur olan insanlarımıza ve özellikle çalışan elemanlara günlük yevmiyeli olanlara bakmak zorundayız dedik ve bu yardımlar yapılıyor. Muhtarlarla bizimde yaptığımız toplantılarda ben şunu söyledim bakın bildiğiniz gördüğünüz ihtiyacı olan insanların takibini yapın. Kırsal mahallemiz bizim çok önce muhtarlarımız bunu takip edecekler en iyi onlar bilirler bu durumu. Sosyal Hizmetlerdeki arkadaşlarımız kapı kapı dolaşıyor Bizler telefonlarla ulaşıyoruz Bir ihtiyacınız var mı diye soruyoruz. Belediye onların belediyeleri maddi manevi. Dolayısıyla gıda yardım paketlerimiz BESOB’un ilçelerde tespit ettiği kişilere ulaştırıyoruz. Kaymakamlık güzel çalışıyor ellerinde bir envanter var bizdeki envanterle örtüştürüyoruz ve ihtiyaç sahipleri ortaya çıkıyor. Büyükşehir Belediyemiz koli isteğimiz olduğunda içi dolu dolu kolilerimiz gönderildi ve vatandaşlarımıza faydası oldu.

Büyükşehir’den Yardım Kolileri

Büyükşehir Belediyemiz maske konusunda da destek oldu kendimiz belediye olarak ta aldık. Dursunbey’de ki pazaryerlerimizde kontroller yapıyoruz ve maske dağıtımı oluyor. Şimdi mahalle arasında kurulan pazaryerimiz var ve sosyal mesafeyi burada tutabilmek zor. Pazaryeri olarak istimlak edilen yere aldık pazaryerini. Pandemi nedeniyle pazara gelemeyen vatandaşlarımızda var ve kurulan pazarların günleri de değişti. Konfeksiyon ürünlerinin gelmeyişi bir rahatlık oluşturdu tabi ki halkımızda beğendi bu uyumu uzaklığı. İlk günlerde kurallara uyum çok güzeldi ancak son zamanlarda riayet edilmiyor bunu görmeye başladık.

Eldiven Taktık Ancak Hem Ekmeğe Hemde Paraya Dokunuyorsak?

Pazarda seçmece yok istediğini göstereceksin tek görevli kişi koyacak sürekli. Yayılma böylelikle engellenmiş olacak. Köylerde eskisi gibi üretim yok Köylerden gelip marulunu alıp götürenlerde oluyor. Ekmek fırınlarında görevli olacak yine o tek görevli eldivenle parayı da ekmeği de almayacak ekmeği sadece verecek parayı ayrı kişi alıp verecek. Bunlara dikkat etmek gerekiyor. Tedbirlere tam riayet etsek Allah’ın izni ile bu günler kalkacak ancak uyulmadığı sürece süre uzuyor.

“Sizin için biz varız”

Evinde 65 yaş üzeri olupta evden çıkmayan kişiler çocuklarımı göremedim torunumu sevemedim diyorlar .Bu isteğimizi sen duyur diyorlar istekleri kurallara herkes uysun uysun ki eski günleri geri birlikte getirelim diyorlar. Ramazan ayında yalvarıyorum evinizde kalın evinizden çıkmayın Ne ihtiyacınız varsa biz getirelim. Mümkün olduğunca evlerinde kalsınlar sadece 65 yaşta değil herkes için geçerli bu dediklerimiz.Haber:Kamil Akyürek

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu