GündemDünyadan Haberler

Illinois Eyaletinde Kum Fırtınası

ABD’nin Illinois eyaletinde kum fırtınası çıktı. Fırtınadan dolayı 72 araç zincirleme kaza yaptı. Eyalet polisi, kazada 6 kişinin hayatını kaybettiğini ve 37 kişinin yaralandığını duyurdu.

 

 

Illinois Eyaletinde Kum Fırtınası… Polis kazayla ilgili yaptığı açıklamada aralarında TIR’ların da bulunduğunu dile getirdi. Bununla birlikte 72 aracın zincirleme kaza yaptığını bildirdi. Dahası 6 kişinin kazada hayatını kaybettiğini belirtti. Polis, yaşları 2 ila 80 arasında değişen 37 yaralının hastaneye kaldırıldığını kaydetti.

Kum

Araç Kullanırken  Dikkatli Olun

ABD Ulusal Hava Durumu Hizmetleri’nin yerel bürosu toz fırtınasının görüş mesafesini sıfıra düşürdüğünü ifade etti. Devamında, “Kuzey Montgomery Bölgesi, Illinois’te I-55 otobanı üzerinde araç kullanırken dikkatli olun. Yeni sürülmüş tarlalar ve şiddetli kuzeybatı rüzgarları, bu bölgede bir toz fırtınası yaratıyor. Ayrıca görüş mesafesinin düşmesi nedeniyle bölgede çok sayıda kaza olduğu bildirildi” ifadelerine yer verdi.

……………

Zincirleme kazada;

Gene Borçlar Kanunu’nun 51.maddesine göre “Birden çok kimseler değişik nedenlerle aynı zarardan sorumlu olurlarsa, zarar görene karşı ortaklaşa zincirleme sorumlu olurlar.”

Zincirleme trafik kazası;

trafikin yoğunlaşmasına ve hatta durmasına, arkasından başka kazalara ya da başka zincirleme trafik kazası olaylarına neden olabilen, kimi zaman da can kaybına da yol açan, trafik kazası vakalarına verilen ad.

Zincirleme kazada rapor;

Kazaya ikiden fazla motorlu araç karıştığında her araç sahibi ya da sürücüsü bir adet kaza tespit tutanağı doldurmalı. Doldurulan tutanaklar çoğaltılır. Dahası diğer araç sahiplerine ya da sürücülerine verilmelidir. Sonrasında kazaya ikiden fazla araç karıştığında kaza tespit tutanağı normal bir şekilde doldurulur.

Daha fazla haber için tıklayınız…

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu