SporTürkiye Gündemi

İsrail’de Avrupa İkincisi: Milli Atlet Hayrettin Yıldız

Türkiye Atletizm Federasyonu’ndan açıklama geldi. Gelen açıklamaya göre Milli atlet Hayrettin Yıldız, İsrail’de Avrupa ikincisi oldu.

 

İsrail’de Avrupa İkincisi: Milli Atlet Hayrettin Yıldız… Milli sporcu Hayrettin Yıldız, İsrail’de gerçekleşen 20 Yaş Altı Avrupa Atletizm Şampiyonası’nda mücadele etti. Milli sporcu Hayrettin Yıldız, erkekler 10 bin metre yürüyüş kategorisinde gümüş madalya kazandı.

İsrail'De Avrupa İkincisi: Milli Atlet Hayrettin Yıldız

Türkiye Atletizm Federasyonundan yapılan açıklamaya göre, Kudüs’te düzenlenen şampiyonanın dördüncü gün sabah seansında piste çıkan Hayrettin Yıldız, 25 sporcunun yer aldığı 10 bin metre yürüyüş finalinde yarıştı.

Son olarak AA’nın edindiği bilgiye göre, Hayrettin Yıldız, 42:13.78’lik derecesiyle yarışı ikinci sırada tamamladı.

İsrail'De Avrupa İkincisi: Milli Atlet Hayrettin Yıldız

Atletizm Nedir?

Belli bir pistte veya alanda değişik branşlar üzerinden gerçekleşen dünyanın en eski spor dalıdır. Dahası, bu sporu gerçekleştiren kişilere ise atlet denir. Genel kategori olarak koşu, yürüyüş, atlama ile atma branşları üzerinden sporcular kabiliyetlerini gösterir.

Atletizm yapana ne denir?

Spor branşlarının özünü oluşturan atletizmi yapan kişilere atlet adı verilmiştir.

Atletizm olmak için kaç yaşında başlar?

Voleybol ve basketbol gibi sporlara 9-10 yaşlarından itibaren, atletizm ve tarzı sporlara 10 yaştan itibaren başlanması önerilmektedir. Yoğun ve fiziksel bir çalışma gerektiren okçuluk, futbol, kürek gibi sporlar ise çocuklara 12 yaşından itibaren önerilmektedir.

Dünya Kupası madalyası gerçek altın mı?

Şampiyon takıma altın, ikinci takıma gümüş ve üçüncü takıma bronz madalya veriliyor. Ayrıca, Dünya Kupası’nda şampiyon takımın aldığı madalyanın altın karışımından olduğu biliniyor.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu