Gündemİlçe Haberleri

İsrail’e Karşı Balıkesir’de Gençlik Hareketi

Zağnos Paşa Camii'nde öğle namazı sonrası protesto gerçekleşti. İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları kınandı.

İsrail’e Karşı Balıkesir’de Gençlik Hareketi

Israile Karsi Balikesirde Genclik Hareketi
İsrail’E Karşı Balıkesir’De Gençlik Hareketi

Bir Çok İsim Katıldı

AK Parti Balıkesir İl Gençlik Kolları tarafından Zağnos Paşa Camii’nde gerçekleşen protestoya AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Belgin Uygur, İl Başkan Vekili Vahdettin Çiftçi, AK Parti Karesi İlçe Başkanı Hakan Aka ve birçok AK Parti Gençlik Kolları üyesi de katıldı.

“2 milyon insan, İsrail tarafından sürekli bombalanıyor”

AK Parti Balıkesir İl Gençlik Kolları Başkanı Hüseyin Murat Uysal, İsrail’in Gazze’yi açık hava hapishanesine çevirdi dedi. Uysal, “41 kilometre uzunluğunda, 10 kilometre genişliğinde bir alanda yaşayan 2 milyon insan, İsrail tarafından sürekli bombalanıyor. Netanyahu hükümeti soykırım suçu işlemektedir. Savaş hukuku ve insan hakları ihlal ediliyor. Uluslararası hukuk tanınmıyor. Tüm bunlar dünya gözü önünde oluyor. İsrail, bölgesel ve küresel bir tehdit haline gelmiştir” dedi.

“Bugün Gazze’deki soykırıma, vahşete ve zulme haykırıyoruz”

Uysal, etkinlikte yaptığı konuşmasında, “AK Gençlik olarak bu vahşete ve katliamlara karşı durmak için Starbucks markasının İsrail’e verdiği desteği göz önünde bulundurarak AK Parti Gençlik Kolları mensubu 30 binden fazla gençle birlikte tüm il ve ilçelerde eş zamanlı olarak protestomuzu gerçekleştirdik. İşgalci İsrail’in masum kanına doymayan saldırıları son buluncaya kadar saystop demeye devam edeceğiz. Bugün Gazze’deki soykırıma, vahşete ve zulme haykırıyoruz. Bu vatanın gençleri, insan hakları ihlallerine karşı dimdik duruyor. Türkiye’nin ötesinde bölgenin en büyük gençlik hareketi olarak daha adil bir dünya için yola çıkıyoruz. Mazlumların savunucusu olacağımızı belirterek, insanlık ve hukuk tanımayan canilerin karşısında duruyoruz” ifadelerine yer verdi.

Haber Merkezi // İsrail’e Karşı Balıkesir’de Gençlik Hareketi

Gazze’de Can Kaybı 9 Bini Geçti

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu