GündemÖzel Haberler

İTTİFAKLAR KAFA KAFAYA

Balıkesir Büyükşehir Belediye Meclisi 93 Meclis üyesi ile birlikte yeni döneme Merhaba diyecek

31 Mart 2019 Mahalli İdareler seçimleri sonuçlandı. Sonuçlarla birlikte yeniden şekillenen Meclis üyeleri de belli oldu. Balıkesir Büyükşehir Belediye Meclisinde iki sandık bulunuyor. Biri Belediye Başkanlarından, diğeri ise Meclis Üyelerinden oluşan sandıktan çıkan sonuçlarda netleşti. Meclis’te Kilit Parti Demokrat Parti.

Meclis üyesi sandıklarından çıkan sonuçlarda Her iki ittifakın 35’e, 35 meclis üyesi bulunuyor. İki tanede ittifak dışında olan Demokrat Parti’nin meclis üyesi bulunuyor. Bu iki meclis üyesinin biri Ayvalık, diğeri ise Havran ‘da. Toplamda 72 meclis üyesi var.

 

Tablo

BAŞKANLARIN SANDIĞI

Belediye Başkanlarının sandığından çıkan meclis üyelerinin; 10’u Ak Parti, 8’i CHP, 1’i iyi Parti  (Susurluk) ve 1 tanede Demokrat Parti (Ayvalık’ta) var. Cumhur ittifakından bulunan 35 meclis üyesine 10 Ak Partili Belediye Başkanı ve birde Büyükşehir Belediye Başkanı’nı eklersek 46 Büyükşehir Belediye Meclis üyesi bulunuyor.

CUMHUR 46 MİLLET 44

Millet ittifakında ise,35 Meclis üyesinin 8 CHP,1 İYİ Partili Meclis üyesi ile birlikte 44 Belediye Meclis üyesi bulunuyor. Ayrıca ittifak dışında 1’i başkan olmak üzere toplamda 3 kişide Demokrat Parti’den Mecliste temsil hakkı kazanmış durumda.   Bu sonuçların  Meclis’in işleyişini  nasıl etkileyeceği merak ediliyor.

Belediye Başkanı Sandığından Çıkanlar

10 AK PARTİ

8 CHP

1 İYİ PARTİ (SUSURLUK)

1 DEMOKRAT PARTİ (AYVALIK)

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu