GündemSiyasetTürkiye Gündemi

İYİ Parti: Ağustos’ta kongreye gidiyoruz, adayımız Meral Akşener

İYİ Parti Sözcüsü Aytun Çıray: Sayın genel başkanın tekrar genel başkanımız olması konusunda irade beyanı anlamında olağanüstü baskı ile ve memnuniyet verici sevgi ile karşılaştık. Ortak kararımızdır. Sayın genel başkanın iradeleri doğrultusunda ağustos ayında büyük kurultay yapma kararı almıştır.

İYİ Parti Genel Sekreteri Aytun Çıray, partisinin genel merkezinde basın toplantısı düzenleyerek, gündeme dair açıklamalarda bulundu. Çıray, çıkan yeni rejimde siyasetin nasıl yapılması gerektiği konusunda geniş katılımlı bir toplantı gerçekleştirdiklerini ifade etti.

Akşener’in sosyal medya hesabı üzerinden ‘Bir daha aday olmayacağım’ paylaşımında bulunmasına ilişkin açıklamada bulunan Çıray, şunları söyledi: “Bu kendi iradesidir. Kendi beyanlarıdır. Ancak bu partinin en alt kademesinden en üst kademesine kadar ayrıca başka bir irade ortaya çıktı. Bu irade de Sayın Genel Başkanın hepimizin ortak imzaları ve teklifleriyle ilk yapılacak kongrede, Genel Başkan adayı gösterilmesidir. Dün bu hadisenin ortaya çıkmasından sonra milletvekili arkadaşlarımız dâhil hiçbirimizin telefonları susmadı.

Sayın Genel Başkanımızın tekrar başkanımız olması konusunda olağanüstü baskıyla ve memnuniyet verici bir sevgiyle karşılaştık. Bu bizim ortak kararımızdır. Başkanlık divanımız tekrar bir toplantı yaparak, Sayın Genel Başkanın iradeleri doğrultusunda Ağustos ayı içerisinde büyük kurultayı yapma kararı almıştır. Türk milletine hayırlı olur inşallah.”

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu