Gündemİlçe Haberleri

İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener’den CHP’ye Balıkesir’den Mesaj !

“Biz Teşekkürden Öldük Arada Sağol Denmesinde Fayda Var!”

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener Balıkesir’de partisinin il Başkanlığında basın toplantısı düzenledi. Toplantıda MERHABA Gazetesinden Semra Aman Akyürek’in Ahmet Akın ve adaylarla ilgili sorularına yanıt verdi. CHP’ye de net mesaj veren Akşener, “Biz teşekkür etmekten öldük te arada sizde sağ olun denmesinde fayda var! Dedi.

İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener’den Chp’ye Balıkesir’den Mesaj !
İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener’den Chp’ye Balıkesir’den Mesaj !

İYİ Partinin Mecliste grup kurabilmesi için 15 Milletvekilinin İYİ Parti saflarında kısa süreli yer almasını hatırlatan Merhaba Gazetesinden Semra Aman Akyürek, CHP’nin Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın için neler söyleyeceksiniz? Sorusuna şu yanıtı verdi:

15 Milletvekili meselesi çok önemli.15 Milletvekili biz meclise girdik. YSK ne yaptı 15 milletvekili bize geldi ben Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’ndan gidip rica ettim. Ben bu konuda dua ede ede bittim artık. Dualarımı tekrarlayayım tam yarım saat sürer o derece! Ettik ettik aynı duaların arkasındayız. Ben bir hacı ve namazlıda bir kadın olarak dua etmeye devam ediyorum bu başka şey. Ancak kardeşim, siyasi olarak baktığınız zaman Cumhuriyet Halk Partisine demokrasinin yanında durmak ne kazandırdı?

Bu konuda ben dua ede ede bir kaldım ben. Ben hacı ve namazlı bir kadınım. Siyasi olarak baktığımız zaman CHP ye demokrasinin yanında durmak ne kazandırdı. ?   Çünkü, o milletvekillerini biz transfer etmedik. O milletvekilleri bizim seçime katılmamız için geçici olarak geldiler. Benim adaylığıma imza attırmadık! O kadar dikkat! 100 bin imzayı toplayamasak ben aday değildim! O arkadaşlar geldi YSK aynı zamanda seçime girebilme gerekçesini de bizim teşkilatlarımızı tamamladığımızı da yazdı bu arada. Bir üçkağıdı beraber engelledik.

Ne kazandırdı?

Birincisi, Türkiye’ye bizim seçime girmemiz farklı iki yapının demokrasi söz konusu olduğunda yan yana getirdi. İkincisi, Cumhuriyet Halk Partisine inanılmaz bir itibar kazandırdı. Saadet Partisi, Demokrat Partisi daha sonra Gelecek Partisi ve Deva Partisi ile yan yana gelişi sağladı. Birbirine hiç benzemeyen ancak o saygıyı sağladı. Bir başka şey daha sağladı düşünün İYİ Parti seçime girmeseydi kazan kazanma önemli değil ancak anayasayı değiştirecek Milletvekili çıkarıyordu AK Parti. Sonuç itibarı ile bu konuşmaları da yapamıyor olacaktık. Bugün hala birşeyler konuşuluyorsa onun için diyorum. Biz teşekkür ederken öldük te arada bir sizde sağ olun denmesinde fayda var!

İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener’den Chp’ye Balıkesir’den Mesaj !
İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener’den Chp’ye Balıkesir’den Mesaj !

Belediye Başkan Adayları ile ilgili olarak özellikle Balıkesir kamuoyunun nazar boncuğu olarak nitelediği İYİ Parti’nin tek belediyesi olan Susurluk Belediye Başkanı adayınız mı? Büyükşehir için ve benzeri ilçeler için neler söyleyeceksiniz sorusunu ise şöyle yanıtladı:

İşte İYİ Parti’nin Belediye Başkan Adayları

Yerel seçimler için önemli ve çarpıcı mesajlar veren Akşener “Bu kafayla gidilirse askere tez alırlar tezkere” ifadeleriyle de dikkat çekti. Akşener Susurluk Belediye Başkanı Nurettin Güney yine adayımız” dedi.

İlçe Belediye Başkanları arasında Gönen Belediye Başkan Adayı Fedai Coşkun, Erdek İlçe Belediye Başkan Adayı Arif Demir, Karesi Belediye Başkan Adayı Mustafa Lemi Aytekin ‘de yer aldı.

HABER: Muhammed Can Akyürek

İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener Balıkesir’de//

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu