Gündemİlçe HaberleriSiyasetTürkiye Gündemi

İYİ PARTİ’DE GÜNDEM DEPREM “BALIKESİR DEPREME HAZIR MI?”

İYİ PARTİ’DE GÜNDEM DEPREM “BALIKESİR DEPREME HAZIR MI?”

 

İYİ Parti Balıkesir İl Başkanlığı tarafından dün Ali Hikmet Paşa Meydanı’nda Balıkesir’in olası bir depreme ne kadar hazırlıklı olduğu konusu üzerine basın açıklaması düzenlendi. Açıklamayı yapan İl Başkanı Hasan Fehmi Yörük, yerelde hazırlıkların yeterli olmadığının altını çizerken, Büyükşehir Belediyesi’ne birçok soru yöneltti.

 

12

“HER DEPREMDE AYNI ŞEYLER YAŞANIYOR”

Ali Hikmet Paşa Meydanı’nda düzenlenen basın açıklamasında konuşan İYİ Parti Balıkesir İl Başkanı Hasan Fehmi Yörük, deprem nedeniyle yaşadıkları üzüntüyü ifade etti. Geçmişin ve geleceğin kaybedildiğini ifade eden Başkan Yörük, şöyle devam etti; “Canımız yandı, içimiz acıyor. Her depremde aynı şeyleri yaşamak mı zorundayız? Böyle bir durumun yaşanmaması için bizi yönetenlerin başlıca görevi yapılan binaların depreme dayanıklı olmasını sağlamak, bunun için gerekli kuralları koymak, uygulamak ve denetlemektir. Bunu yeterince yapmadıklarını yaşadık ve yaşıyoruz. Afet sonrasında yapılması gerekenleri bile yapmaktan aciz bir yönetimle karşı karşıyayız.”

 

BALIKESİR’İN DEPREMSELLİĞİNE DİKKAT ÇEKTİ!

Depremlerin sonucunda ortaya çıkan tabloyu “asrın ihaneti” olarak nitelendiren Başkan Yörük, Balıkesir’in depremselliğine de dikkat çekti. Başkan Yörük, “Balıkesir’de 26 Şubat Pazar günü 3.5 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Herkesin bildiği gibi Balıkesir, Kuzey Anadolu Fay Hattı üzerinde yer alıyor. Yayımlanan deprem risk haritasına göre Balıkesir 1. derece deprem bölgesinde yer almaktadır. Pazar günü meydana gelen depremin büyüklüğü 3.5 değil de 7.5 olsaydı ne olurdu? Hiç düşündünüz mü?” dedi.

 

BÜYÜKŞEHİR’İ SORU YAĞMURUNA TUTTU!

Kamuoyunun aydınlatılması için Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’ne sorular yönelten Başkan Fehmi Yörük, Balıkesir’de toplanma alanlarının nereleri olduğunu ve il genelinde ne gibi hazırlıkların yapıldığının açıklanması gerektiğini söyledi. Başkan Yörük, sorularını şöyle sıraladı; “Toplanma alanı olarak belirlenmiş alanlara acil ihtiyaç olan tuvalet, çadır, hilti, demir makası, ilk yardım seti, sedye, jeneratör, kazma, kürek gibi hemen kullanılacak olan malzemeler konteyner olarak hazır mı? Maden Tetkik ve Arama’nın (MTA) olumsuz görüş bildirmesine rağmen yeni yapılmış olan BALTOK konutlarının fay hattının hatta diri fay hattının üzerinde yapılmasının sebebi nedir? Jeoloji Mühendisleri Odası, Mimarlar Odası gibi alanında uzman kurumlara görüş sormadınız mı? İstanbul Belediyesi ücretsiz dayanıklılık testi yapıyor. Balıkesir içinde böyle bir hizmet vermeyi planlıyor musunuz? Sanayi 2. kapı ile 4. kapı arasındaki 1. sınıf tarım arazisini imara açıp, insanlarımıza mezar hazırladığınızın farkında mısınız?”

 

“BALIKESİR’İ YÖNETEMİYORLAR!”  

Geçtiğimiz hafta Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Meclis Toplantısı’nda depreme dikkat çekmek için gerçekleştirdikleri protestoya da değinen Başkan Fehmi Yörük, protesto esnasında kendilerine “Defol Sarosçu, hain” şeklinde nitelendirilmeler yapıldığını paylaştı. Yapılan ötekileştirmeyi asla kabul etmediklerini belirten Başkan Yörük, iktidarın Balıkesir’i yönetemediğini ve tahammülünün kalmadığını dile getirdi.

 

“KIZILAY VE AFAD SINIFTA KALDI!”

On Burda Alışveriş Merkezi’nin çevresinin alüvyon arazisi olduğunu ve etrafının çok katlı rant projesi haline getirdiklerini söyleyen Hasan Fehmi Yörük, yerelde yaşanan sorunların ardından ulusal gündeme de değindi. Kızılay ve AFAD’a eleştirilerde bulunan Başkan Yörük, “Belediyelerden geçiremedikleri rant projelerini ise Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’ndan geçiriyorlar. Rant rant nereye kadar? Ulusal bazda baktığımızda ise Kızılay’ın veya AFAD’ın sınıfta kaldığını söylemek zorundayız. Söz konusu ticaret olunca Kızılay’ın maşallahı var. Elindeki çadırları AHBAP’a satmasını biliyor. 8 milyon dolar bağışın 7 milyon 925 bin dolarını Ensar Vakfı’na aktarabiliyor. Türk Eczacıları Birliği’nin deprem bölgesinde yardım amaçlı ilaç dağıtımını sağlamak için istediği çadırı 140 bin liraya satıyor. Binlerce eczacının depremzedelere bedelsiz vermeye çalıştığı ilaçların depolanacağı çadırdan para almaya utanmadınız mı? Dönüp AFAD’a bakıyoruz farklı ülkelerden gelen çadırlara logosunu basıyor. Almanya basınına ve halkına bizi rezil etmeye utanmadınız mı? Ne zamanki kurumlar liyakatli insanlar tarafından yönetilir, o zaman ülkemiz refaha kavuşur” sözleriyle açıklamasını noktaladı.

 

5

Ali Hikmet Paşa Meydanı’nda düzenlenen basın açıklamasında Başkan Yörük’ü çok sayıda parti üyesi yalnız bırakmadı. Parti üyeleri ellerindeki pankartlarla yaşanabilecek olası depreme yönelik dikkat uyandırdı.

Haber: Yoldaş Kocaer

İlgili Makaleler

Bir Yorum

  1. Hasan Fehmi Yörük Başkanımız İYİ PARTİ İl başkanlığına aday olduğunda demişti ki “Yapılan yanlışları balıkesirli hemşehrilerimize anlatacak, gerektiğinde hesap soracak nasıl muhalefet yapılır herkes görecek”. Bu daha bir başlangıç…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu