Türkiye GündemiGündemSiyaset

İyi Parti’den Bahçeli’nin Çağrısına Çok Konuşulacak Yanıt

İyi Parti’den Bahçeli’nin çağrısına çok konuşulacak yanıt geldi. Bahçeli’nin çağrısına İYİ Parti Göç Politikalarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Tolga Akalın sosyal medyadan cevap verdi.

 

Iyi Partiden Bahcelinin Cagrisina Cok Konusulacak Yanit Jpg

 

İyi Parti’den Bahçeli’nin Çağrısına Çok Konuşulacak Yanıt. MHP lideri Devlet Bahçeli’nin ittifak çağrısına İYİ Parti’den günler sonra çok konuşulacak bir yanıt geldi. İYİ Parti Göç Politikalarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Tolga Akalın sosyal medyadan çağrıya yönelik paylaşım yaptı. Akalın, “Türk milliyetçiliğinin, devletimizi yeniden yönetmesi için komşuluk yetmez. Yeni bir yol arkadaşlığına ihtiyacımız var” ifadelerini kullandı.

“Yeni bir yol arkadaşlığına ihtiyacımız var”

MHP lideri Devlet Bahçeli geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamayla yerel seçimler öncesi İYİ Parti’ye ittifak çağrısı yapmıştı. Bahçeli’nin bu teklifine İYİ Parti cephesinden gelen ilk yanıtlar pek olumlu olmadı.  Bugün dikkat çeken bir gelişme gerçekleşti. İYİ Parti Göç Politikalarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Tolga Akalın’dan cevap geldi. Akalın,  “Türk milliyetçiliğinin, devletimizi yeniden yönetmesi için komşuluk yetmez. Yeni bir yol arkadaşlığına ihtiyacımız var” dedi.

Bahçeli İYİ Parti’yi İttifak İçin Çağırmıştı

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, geçtiğimiz günlerde açıklama yapmıştı. Açıklamasında gelecek yıl yapılıyor olacak yerel seçimler için İYİ Parti’ye ‘ittifak’ çağrısı yapmıştı. “Çağırdık dönmediniz yuvaya. Yerel iktidarda komşu olalım ülke hayrına” dedi. Bununla birlikte Bahçeli’nin çağrısı sonrası İYİ Parti cephesinden flaş bir açıklama daha geldi.

İYİ Parti Göç Politikalarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Tolga Akalın Paylaşımı

“Biliyoruz ki milletleşmek ve milli kimliğimizi her alanda tahkim etmek, Cumhuriyetimizin en önemli projesidir. Yine kabul etmeliyiz ki milletleşme sürecimizin önündeki en büyük tehdit ise son 20 yılda Siyasal İslamcılığın, Türk milletini demografik olarak dönüştürme çabaları. Ayrıca Türk milli kimliğini alt kimliklere bölmesidir. Türkiye’nin karşılaştığı ağır tehditler var. Ayrıca Türk milli kimliğinin tahribatı söz konusu. Bu durumda Türk milliyetçilerine yeni bir yol açma zarureti doğurmaktadır. Ayrıca Cumhuriyetimizin yüzüncü yılında, O’nu kuran Atatürk’ün izindeki Türk milliyetçisi kadroların ve Cumhuriyetimizin kurucu fikri olan Türk milliyetçiliğinin, devletimizi yeniden yönetmesi için komşuluk yetmez. Yeni bir yol arkadaşlığına ihtiyacımız var! Diğer yandan tüm ömrünü bir davaya vakfetmiş ve hayatta tek arzusu Türk milliyetçiliğinin iktidarını görmek olan milliyetçi/ülkücü harekete de bir iktidar borcumuz var. Türk milliyetçilerinin iktidarı ise ancak yeni bir ‘Türk Çağı’nı başlatacağımız, üçüncü yolu açmaktan geçmektedir. İnanıyorum ki bu çağrı milletimizin ekseriyetinde de büyük karşılık bulacaktır.”

 

 

Ayrıca daha fazla haber için tıklayın…

Haber: Elif Şahin

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu