İlçe Haberleri

İYİLİK YAP DENİZE ATMA!

Ayvalık Belediyesi’nden “İyilik Yap Denize Atma!” farkındalık etkinliği

Ayvalık Kaymakamlığı, Ayvalık Belediyesi ve TURMEPA işbirliğiyle Ayvalık’ta Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenecek denizdibi temizliği etkinliği ile hem eğitim verilecek hem de gönüllü dalgıçlar ile birlikte temiz denizler adına farkındalık yaratılacak.

Çocukların küçük yaşlardan itibaren denizle olan bağlarını güçlendirmeyi hedefleyen Ayvalık Belediyesi ile gelecek nesillere temiz denizlerin kucakladığı yaşanabilir bir Türkiye bırakmak amacıyla 24 yıldır çalışan TURMEPA, çocuklar için bir araya geldi. Ayvalık Belediyesi ile İzmir’deki faaliyetlerini İMEAK Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi’nde yürüten TURMEPA İzmir Şubesi, “İyilik Yap Denize Atma” sloganıyla deniz Orhan Peker Sanat Galerisinde çevre eğitimi verecek. Gönüllü dalış ekiplerinin katılımı ile deniz dibi temizliği yapılarak farkındalık yaratılacak.

ATIK SERGİSİ AÇILACAK

15-22 Nisan “Dünya Turizm Haftası” kapsamında 19 Nisan 2018 Perşembe günü Ayvalık Cumhuriyet Meydanı kıyısında, her yıl farklı ülkeler tarafından sosyal sorumluluk bilinci ile çevreye olan duyarlılığı arttırmak ve farkındalık yaratmak amacıyla icra edilen deniz dibi temizliği etkinliği yapılacak. Etkinlik; Ayvalık Kaymakamlığı (Turizm Danışma Bürosu) ve Ayvalık Belediyesi ev sahipliğinde, İMEAK Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi, Deniz Temiz Derneği/TURMEPA İzmir Şubesi, Sualtı Fotoğrafçıları ve Filmcileri Derneği(SUFOD) ve ilgili diğer kurumlar koordinesinde gönüllü dalış kulüplerinin katılımıyla gerçekleştirilecek.
Serap Tetik Acar

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu