Türkiye GündemiSiyaset

Kabine Toplantısı Ne Zaman? Saat Kaçta Yapılacak ?

Kabine toplantısı ne zaman, saat kaçta yapılacak? Gözler emekli maaşlarıyla ilgili yapılacak düzenlemede

Kabine Toplantısı Ne Zaman? Saat Kaçta Yapılacak ?

Kabine Toplantisi Ne Zaman Saat Kacta Yapilacak

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti’nin 4. Olağanüstü Büyük Kongresi’nde yaptığı konuşmada, emekli memurların maaşlarına ilişkin önemli bir müjdenin Kabine toplantısı sonrası açıklanacağını iletti. Türkiye’de milyonlarca emeklinin heyecanını artırdı.

Peki Kabine Toplantısı ne zaman ?

Normalde iki haftada bir gerçekleşen Kabine toplantısının tarihi sonunda belirlendi. Kabine, kritik gündem maddelerini ele almak üzere bugün (9 Ekim Pazartesi) toplanacak. Toplantının saat 15.30’da başlaması bekleniyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Müjdeyi Vermişti

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Kabine toplantısının ardından yapacağı açıklamada, milyonlarca emeklinin maaşlarına yapılacak olan zammın ayrıntılarını milletle paylaşması bekleniyor. Erdoğan, “Şu anda bakanlığımız çalışmasını yapıyor, ilk Kabine toplantımızdan sonra yeni müjdemizi inşallah emekli memurlarımıza açıklayacağız.” ifadelerini kullanarak emeklilere yönelik müjdeyi duyurdu.

Gündemde Neler Olacak ?

Ayrıca Kabine toplantısının gündeminde terörle mücadele, iç güvenlik, İsrail-Filistin gerilimi gibi önemli konular da yer alıyor. İçişleri Bakanlığı’na yönelik bombalı saldırı girişimi sonrası başlatılan operasyonlar, Irak ve Suriye’nin kuzeyine düzenlenen hava harekatları, Kabine gündeminin vazgeçilmez başlıklarından biri olarak karşımıza çıkıyor.

Türkiye’nin dikkatle takip ettiği İsrail-Filistin gerilimi de Kabine’de ele alınacak. Cumhurbaşkanı Erdoğan, taraflara itifal çağrısında bulunarak, krizin çözümü için Türkiye’nin desteğini sürdüreceğini ifade etmişti.

Geçtiğimiz 26 Eylül tarihindeki Kabine toplantısında ise Aile ve Gençlik Bankası’na dair kanun teklifi, öğrencilere vergisiz cep telefonu ve bilgisayar satışı ile 12 ay aylık ücretsiz 10 GB internet düzenlemesi gibi önemli konular ele alınmıştı. Bu toplantıda alınması bekleniyor.

Haber Merkezi // Kabine Toplantısı Ne Zaman? Saat Kaçta Yapılacak ?

İlginizi çekebilir ; Belgin Uygur Bir Kez Daha Cumhurbaşkanının Yakın Çalışma Arkadaşı Oldu

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu