GündemGörüntülü HaberlerÖzel HaberlerTürkiye Gündemi

KADIN AVUKATLARDAN İSTANBUL SÖZLEŞMESİ ÇAĞRISI!

KADIN AVUKATLARDAN İSTANBUL SÖZLEŞMESİ ÇAĞRISI!

 

Balıkesir Barosu’nun kadın avukatları, dün Adliye Sarayı önünde 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’ne yönelik basın açıklaması düzenledi. “Deprem de şiddet de kader değildir” başlıklı açıklamada; İstanbul Sözleşmesi’ne acilen dönülmesi çağrısı yapıldı.

 

56

DEPREM DE ŞİDDET DE KADER DEĞİLDİR!

8 Mart Dünya Kadınlar Günü kapsamında Adliye Sarayı önünde “Deprem de şiddet de kader değildir” konulu basın açıklaması düzenlendi. Açıklama Balıkesir Barosu Sayman ve Kadın Hakları Komisyon Başkanı Av. Duygu Güvenç tarafından okundu. Güvenç, sözlerine şöyle başladı; “Dünya kadınlarının tarih boyunca kadının insan haklarını ihlal eden düzenin değişmesi, eşit ve şiddetsiz bir yaşam için haykırdığı 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nü bu yıl depremin yıkıcı gölgesinde, kaybettiğimiz canlar için mücadeleye devam ederek karşılıyoruz.”

 

 

1 28
FELAKET, CİNSİYET EŞİTSİZLİĞİNİ GÖZLER ÖNÜNE SERDİ
Toplumsal cinsiyet eşitliğinin sağlanamamasının yarattığı sakıncalarının deprem felaketinden sonra çok daha vahim ve net bir şeklide ortaya çıktığına vurgu yapan Av. Güvenç, “Afetin yarattığı mağduriyetler kadınların barınma, kıyafet, yemek ve hijyenik ihtiyaçlar ile nakdi yardımlara varana kadar yaşadığı eşitsizliklerin yani sıra haklarına erişimin de imkânsızlaşması konusunda yaşanmaktadır” dedi.

Haber: Mustafa Sülün & Muhammed Can Akyürek

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu