Balıkesir Merhaba Blog YazılarıYaşam

Kadınlara Asla Yapmamanız Gerekenler

Erkekler, kadınlarla etkileşime girerken çok fazla zorluk ve gerginlikle karşılaşırlar. Bu yazımızda kadınlara asla yapmamanız gerekenler sizlerle

 

Kadınlara Asla Yapmamanız Gerekenler

Kadınlara Asla Yapmamanız Gerekenler Listesi

VARSAYIMLARDA BULUNMAK

Kaçınılması gereken bir hata, basmakalıplara veya genellemelere dayalı olarak kadınlar hakkında varsayımlarda bulunmaktır. Her bireyin benzersiz olduğunu ve varsayımların zararlı önyargıları devam ettirebileceğini kabul edin. Her kadına kendi düşünceleri, duyguları ve tercihleri ​​olan kişiler olarak davranın.

ONAY ALMADAN HAREKET ETMEK 

İster fiziksel ister duygusal olsun, herhangi bir ilişkide rıza çok önemlidir. Asla göz ardı etmemek veya rıza göstermemek çok önemlidir. Herhangi bir mahrem veya kişisel faaliyette bulunmadan önce açık ve coşkulu onay alın ve her zaman partnerinizin sınırlarına saygı gösterin.

KÜÇÜMSEME 

Erkekler en büyük hataları kadınları nesneleştirdiklerinde veya küçümsediklerinde yaparlar.

Bu onların yeteneklerini ve katkılarını zayıflatır. Aşağılayıcı yorumlar yapmaktan, cinsiyetçi şakalar yapmaktan veya kadınları yalnızca dış görünüşlerine göre yargılamaktan kaçının. Kadınlara onurlu davranın, onların fiziksel özelliklerinin ötesindeki değerlerinin farkına varın.

DUYGULARI REDDETMEK 

Kadınların duyguları ve görüşleri eşit derecede geçerlidir ve saygıyı hak eder. Deneyimlerini, bakış açılarını veya duygularını göz ardı etmekten veya baltalamaktan kaçının. Aktif bir şekilde dinleyin, empati gösterin ve yapıcı diyaloglar kurun. Farklı bakış açılarının önemini kabul edin ve kapsayıcı konuşmaları teşvik edin.

DESTEK EKSİKLİĞİ 

Cinsiyet eşitliğini desteklememek, oradaki birçok kadın için büyük bir kırmızı bayrak olabilir.

Sahip olabileceğiniz tüm önyargılara meydan okumalı ve bunları ele almalı, toplumsal cinsiyet eşitliğini aktif olarak desteklemeli ve kadın haklarını savunmalısınız. Kadınların karşılaştığı sosyal ve sistemik engellerin farkında olun ve daha kapsayıcı ve eşit bir toplum yaratmak için aktif olarak çalışın.

 

 

Ayrıca ilişkiler ile ilgili daha fazlası için tıklayabilirsiniz.

 

 

www.gazetemerhaba.com

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu