GündemEkonomi

KADINLARIN VE GENÇLERİN SGK PRİMLERİ DEVLET TARAFINDAN KARŞILANMALI

Türkiye Süt Üreticileri Merkez Birliği Yönetim Kurulu Üyesi olan Birlik Başkanı Cihat Şimşek, “Tarım ve Hayvancılık alanındaki ürünler insanlık için vazgeçilmesi mümkün olmayan besin kaynaklarıdır diyerek üreten kesimin önemine vurgu yaptı ve SGK primlerinin devlet tarafından karşılanmasını talep etti.

Şimşek, “İnsanoğlunun hayata tutunmasını sağlayan stratejik ürünlerden biri olan sütün bağışıklık sistemimize kattığı güç ortadadır. Ancak süt başta olmak üzere gıda üretiminin ana zincirini oluşturan üreticilerimiz emeğinin karşılığını tam olarak alamamaktadır ”dedi.
“Ürettiği ürünün fiyatını hiçbir zaman kendisi belli edemeyen, maliyet hesabı dikkate alınmayan, bundan dolayı gelir düzeyi düşük kalan üreticilerimiz, şehir merkezlerine göçü tercih etmektedir. Gelir düzeyi biraz iyi olanlar da bugün devam etmelerine karşın ileriki yaşlarında meslekten uzaklaşmayı düşünmektedirler.”

“AİLE FERTLERİ’NE DESTEKLEME DÜZENLEMESİ”

Şimşek,“Herhangi bir sosyal güvenceleri olmaması nedeni ile çocuklarının da bu mesleği seçmemeleri için şehir merkezlerine göç etmelerini daha uygun bulmakta ve yönlendirme yapmaktadırlar. Dünyayı ve Ülkemizi etkisi altına alan Korona virüs salgınında yaşam kaynağımız olan temel besinleri üreten Üreticilerimizin ne kadar önemli ve hassas bir görev üstlendikleri tekrar gündeme gelmiş ve gün yüzüne çıkmıştır. Dün olduğu gibi bu günde kırsalda yaşayan üreticilerimizin aile fertlerine yapılan destekleme sisteminin düzenlenmesi ve sosyal güvencelerinin devlet tarafından karşılanarak daha çok teşvik edilmesi gerekliliği ortadadır.
Bu talebimiz Bugünkü olağanüstü durumdan dolayı ivedilikle göz önüne alınarak Üreticilerimizin yaşam kalitelerinin arttırılmasına yönelik tedbirler ve SGK prim teşvikleri üzerine adımların en kısa zamanda atılması gerekmektedir.”dedi.

“Kırsalda Yaşayanlara prim desteği”

Yaklaşık 6 yıldır bu konuyu dile getiren Birlik Başkanı Cihat Şimşek 3. Tarım ve Orman Şurası’nın “Tarımsal Destekleme Politikaları” Komisyonunda çalıştaya katılarak Tarım ve Hayvancılık işi ile uğraşanların da ayrıca desteklenmesi ve üreticiliğin cazip hale getirilmesini talip etti. Komisyonda Başkan Şimşek “Kırsalda yaşayan, Tarım ile uğraşan kadınlara ve gençlere sosyal sigorta primi desteği vermek” başlıklı şura kararıyla sunuma alınmıştır. Bu konunun hızlandırılarak hayata geçirilmesi gerekmektedir ”ifadelerini kullandı.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu