GündemTürkiye Gündemi

“Kamu – Özel Sektör – Üniversite” İş Birliği İle

“Kamu – Özel Sektör – Üniversite” İş Birliği İle

Ülkemizde reçine üretiminde faaliyet gösteren 2 firmadan biri olan İVA Reçine Biyokütle Sanayi A.Ş. Edremit İlçemizde faaliyet göstermekte olup, hammadde ihtiyacını karşılamak ve ayrıca Ülkemizin bu hammadde ithalatını azaltmak adına yapılan faaliyetlerini destekleme adına Kamu – Özel Sektör – Üniversite iş birliğine örnek bir uygulama.

Orman Bölge Müdürümüz Birol Dündar açılış konuşmasında; “Biz Orman Bölge Müdürlüğü olarak hangi sahalarda nasıl üretim yapılacaksa bunların planlamasını yaparak buraları reçine üretimine açmak istiyoruz. Bir ağacın odun halinden faydalandığımız gibi reçine değerinden de faydalanmak ve Ülkemize katkı sağlamak. Bu çalışmayı önemsiyor ve ayrıca değerli buluyorum. İnşallah bu çalışmanın hem Ülkemize hem Vatandaşlarımıza hem de İVA Reçine Biyokütle Sanayi A.Ş. hayırlı olmasını temenni ediyorum dedi.”

Edremit Orman İşletme Müdürlüğüne bağlı Altınoluk İşletme Şefliği sınırları dahilinde ki 83 nolu tensil bölmesinde pandemi kurallarında gerçekleşen programa; Genel Müdürlüğümüz Odun Dışı Ürün ve Hizmetler Dairesi Başkanı Özgür Balcı, Orman Bölge Müdürümüz Birol Dündar, Bölge Müdür Yardımcımız İbrahim Metin, Edremit Orman İşletme Müdürü Barış Tamer Kilis, Müdür Yardımcıları, İşletme Şefleri, Bursa Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Arif Karademir ile Öğretim Görevlileri, Sakarya Orman Bölge Müdürlüğünden Gebze Orman İşletme Müdür Yardımcısı Hakan Mercan, İVA Reçine Biyokütle Sanayi A.Ş. temsilcileri, Huş Mühendislik LTD. ŞTİ temsilcileri, Mahalle Muhtarları ve çalışacak köylüler, ayrıca Yüksek Lisans yapan öğrenciler.

Konuşmaların akabinde Gebze Orman İşletme Müdür Yardımcısı Hakan Mercan ağaçtan nasıl reçine alınacağını uygulamalı olarak gösterdi.

Kağıt sanayi katkı malzemesinden yağlı boyasına, ayrıca temizlik malzemeleri dezenfektanından esans hammaddesine, sabun-asfalt-kozmetik katkı malzemelerinden lastik sanayisine kadar çok geniş alana hitap edecek ürünler.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu