GündemGörüntülü Haberler

“Karaoğlan Mahallesi Muhtarlık Binası Halkındır Bende Seçilmiş Muhtarıyım”

“Karaoğlan Mahallesi Muhtarlık Binası Halkındır Bende Seçilmiş Muhtarıyım”

Karaoğlan Mahallesi Muhtarı Ali Haydar Temel, muhtarlık binası ile ilgili zaman zaman eleştiriler yapılabildiğini ancak muhtarlık binasının halkın kapısı olduğu söyledi. Garip guraba ,yolda kalmış ve zorda olanın kapısı Karaoğlan Mahallesi Muhtarlığı. Muhtar Temel, “ Bu binanın kapısı da halkın kapısı eleştirenler yazarken çizerken zahmet eder bir araştırır görürlerse doğruyu zaten bilecekler” dedi.

Bu konuda yorum yapanlara tavsiyem ‘beni çevreden araştırsınlar, sorsunlar doğru olanı yazsınlar. Muhtarlık binası benim  ticarethanem değil. Garibanın kapısını çaldığı halkımın kapısı. Ben onlara hizmet ediyorum. Yolda kalanda beni buluyor, ihtiyaç sahibi olanda. Elimden geleninde fazlasına gayre t gösteriyorum” dedi.

Karaoğlan Mahallesinin çevre esnaf ve halkı tarafından takdir edilen, gerektiğinde cebinde parayı düşünmeden muhtaç sahibine verebilen biri diye tanımladığı Muhtar Ali Haydar Temel son yapılan çevre düzenlemesi ile yıkılıp yerine yeniden yapılan muhtarlık binası hakkında değerlendirmede bulundu.

Merhaba’ya konuşan Karaoğlan Mahallesi Muhtarı Ali Haydar Temel, “Öncelikle sosyal medya gazete ve benzeri yerlerde muhtarlık binamızla ilgili olsun yada çalışmalarımızla ilgili yazıp çizenlere karşı  bir cevap hakkı tanıdığınız için teşekkür size ediyorum.” dedi. Yapılan eleştiri yerinde bir eleştiri değil diyen Temel, “çünkü sormadan araştırmadan yazılıp çizilenler. Yada başkanlara mesaj atıp ‘ne vazgeçilmez muhtarmış’ gibi sözler tuhaf. Bu bina Balıkesirlinin halkının binasıdır. Benim özel yerim değil önce bunu anlamaları gerekir. Bir muhtar olarak hizmet ediyorum ve elimden geleninde fazlasını her zaman yapmışımdır yapıyorum. Bunuda burada yaşayanlara sorarak bilebilirler.

Img 0243 1

***

Muhtarlık binam eski bir muhtarlık ve yıkımını yenisi yapılacak dendiği için yaptırdık. Karaoğlan Mahallesi Muhtarlığı Paşa cami etrafında ve devletin halkla buluştuğu yer burası. Buraya kim gelirse gelsin gerek şehir dışından gerekse içinden Balıkesir’e Zağnospaşa camisine  uğrayanlara biz her zaman misafirperverlik yaptığımız zamanlar olmuştur. Elimizden geldiğince en iyi şekilde karşılamaya çalışmışızdır. Beni eleştirecek olanlara önerim şu; Beni bana veyahut bana sormak istemiyorsa mahalleli halka, oda yetmiyorsa bu civardaki herkese sorsunlar. Yazacaklarsa doğruyu yazsınlar. Bilmeden yazıp çizmesinler. Benim muhtarlık gibi bir derdim yok ancak mahalleli halka sorumluluğum gibi bir derdim var. Severekte yapıyorum. Muhtarlıktan aldığım aylık 3 günüme yetmez. Benim muhtarlığım elektriğini, suyunu ödeyemeyen garibanın kapı çaldığı bir muhtarlık. Yolda kalıp para sorunu olanında direk beni bulduğu bir muhtarlık.

4dönemdir muhtarım fakir fukaranın da hep yanında olmuşumdur. Ben buranın bir bekçisiyim.” Vazgeçilmez muhtarmış” diye, gönderme yapanlara şunu söylüyorum. Ben bugün varsam yarın yokum Burası benim ticarethanem değil. Halk istemediğinde zaten gideceğim. Kimse kalıcı değil ancak köşelere konu olacak kadar ne yapmışız merak ediyorum. Bu arkadaşlar önce gelsin araştırsın. Cenazesi olanlar oluyor biz ağırlıyoruz, Vekiller geliyor ağırlıyoruz bir ev sahipliği yapıyoruz bu muhtarlıkta. Muhtarlık binası halkın gelenide gideni de var. Bizde ev sahipliğini yapıyoruz. Durum bu .Muhtarlık binamız mahallemize de, Balıkesir’e de hayırlı olsun .Başkanlarımıza da sözlerinde durdular, teşekkür ediyorum ”ifadelerine yer verdi. Semra Aman Akyürek’in haberi Foto: M.Can Akyürek

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu