Gündemİlçe Haberleri

Karesi Belediyesi’nden Çevre İçin Örnek Adımlar

Karesi Belediyesi, çevreye duyarlılık ve ekonomik katkılarıyla ön plana çıkıyor. Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'ndan aldığı belge ile Balıkesir'de Sıfır Atık Belgesi alan ilk belediye olan Karesi Belediyesi, 2023 yılında binlerce ton atığı ekonomiye kazandırırken doğayı korumayı sürdürdü.

Karesi Belediyesi’nden Çevre İçin Örnek Adımlar

Karesi Belediyesinden Cevre Icin Ornek Adimlar 1
Karesi Belediyesi’Nden Çevre İçin Örnek Adımlar

Binlerce Ton Atık Toplandı

Karesi Belediyesi, sürdürülebilir çevre politikaları çerçevesinde atık toplama ve geri dönüşüm faaliyetlerini başarıyla yürütüyor. Katı Atık Getirme Merkezi’nin hizmete girmesi ve mahalleleri geri dönüşüm konteynırlarıyla donatılması gibi adımlarla, 2023 yılında toplamda 59 ton metal, 163 ton tekstil, 2.462 ton ambalaj, 250 kg pil, 1.200 ton ömrünü tamamlamış lastik ve 825 kg elektrikli elektronik atık toplandı.

Çevre Bilinci İçin Eğitimler Veriliyor

Sıfır Atık Projesi kapsamında Karesi’de ikili toplama sistemi uygulanmış olup, 592 adet Geri Dönüşüm Konteyneri, 9 adet Mobil Atık Getirme Merkezi, 70 adet Bitkisel Atık Yağ Toplama Ekipmanı, 70 adet Atık Pil Toplama Kumbarası gibi altyapı çalışmaları hayata geçirildi. Ayrıca, iç mekan kumbaraları ve atık ilaç toplama ekipmanları da tespit edilen noktalara yerleştirildi. Karesi Belediyesi, çevre bilincinin gelecek nesillere aktarılması için önemli bir rol üstleniyor. 2023 yılında 700 öğrenciye çevre, geri dönüşüm ve atık yönetimi konularında eğitimler verildi.

Başkan Orkan “Temiz Bir Karesi İçin Çalışmalar Devam Edecek”

Karesi Belediye Başkanı Dinçer Orkan, yapılan çalışmaların önemine vurgu yaparak, “Sıfır Atık çalışmalarımızla Karesi’yi daha temiz, daha hijyenik ve daha sürdürülebilir bir ilçe haline getirme hedefimiz doğrultusunda ilerliyoruz. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan hanımefendinin liderliğinde Sıfır Atık konusunda aldığımız desteği memnuniyetle karşılıyoruz. Bundan sonra da yenilikçi yaklaşımlarla Karesi’nin geleceğini şekillendirmeye devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

Haber: Bülten

Karesi Belediyesi’nden Çevre İçin Örnek Adımlar

Karesi Belediye Meclisi’nde Duygusal Veda

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu