GündemKöşe Yazıları

Kaygılı Olmak

Yeni nesil kaygılı bir nesil mi? Vurdumduymaz olarak gördüğümüz gençliğin aslında tıpkı bizim gençliğimizdeki gibi kaygıyla büyüdüğünün farkında mıyız?

Kaygılı Olmak

Yeni nesil kaygılı bir nesil mi? Vurdumduymaz olarak gördüğümüz gençliğin aslında tıpkı bizim gençliğimizdeki gibi kaygıyla büyüdüğünün farkında mıyız?

Günümüzde gençlerimiz  karşılaştıkları zorluklar, belirsizlikler ve sosyal baskılar nedeniyle derin bir kaygı hissi taşıyorlar.

Hızlı gelişen teknoloji, ekonomik belirsizlikler, sosyal medya etkisi gibi faktörlerle beraber  topyekün kaygılıyız. Buda ruh sağlığımızın sağlıksızlığının işareti olarak ortada duruyor.

Günümüzde gençler için stresin en önemli nedeni ‘baskı’ olarak karşımıza çıkıyor. Eskiden de bu böyleydi. Baskı altında olmak nedir? Bir empati yapalım mı?

Sınav Kaygısı: Gençlerde sınav kaygısı, eğitim hayatlarının ilk yıllarından itibaren gençlerin üzerindeki baskıyı artırıyor. Bunun sonucunda da gençler yüksek not alamadıklarında kendilerini yetersiz görüyor. Hele birde karnen nasıl diye soranları düşünürsek baskı iki kat büyüyor. Komşularınız,yada anne babalarınızın arkadaşları hala karnen nasıl, sizin çocuğun karnesi nasıl? Gibi sorular soruyor mu? Hiçbirşey değişmemiş. Günümüz koşulları ,geldiğimiz bugünkü süreçlere etkili bir rol biçiyor. Baskı ve kaygı hala aynı ancak giderek artan boyutta…

Anne-Baba Baskısı: Ev ödevlerini yapma, sınav konularını gözden geçirme cümleler her evin konuşulanı.

Ebeveynlerin hayatlarında kendi endişeleri de var. Bir ebeveyn maddiyat, iş, ilişki sorunları veya kendi ruh sağlığı sorunları ile baş başa kaldıysa bu durumları istemeden çocuklarına da yansıtabilirler. Ebeveynlerin psikolojik durumu, genç bir kişi için ‘normal’ olanla ilgili tek referans noktası olabilir ve bu durum gençlerin psikolojilerini etkileyebilir. Dikkatli olalım Kaygılar artmasın.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu