Gündem

Kayıp Balıkçı Timsahın Midesinden Çıktı!

Arkadaşları ile balık tutarken kayboldu. Kayıp balıkçı timsahın midesinden çıktı!

Kayıp Balıkçı Timsahın Midesinden Çıktı!

Arkadaşları ile balık tutarken kaybolan Kayıp Balıkçı Timsahın Midesinden Çıktı!

 

65 yaşındaki Kevin Darmody, en son Cumartesi günü kuzey Queensland‘in ücra bir bölümünde tuzlu su timsahlarının yaşam alanı olarak bilindiği Kennedy’s Bend’de görülmüştür. Bölgede iki gün süren aramanın ardından polis, iki büyük timsaha ötenazi yaptı. Bunun sonucunda insan vücudu parçaları buldu. Resmi bir kimlik belirleme işlemi yapılmasının ardından polis, Darmody için “trajik bir son” olduğunu söyledi. Bay Darmody deneyimli bir balıkçıydı. Ayrıca Cape York‘ta yaşayanların arasında tanınan bir vatandaştı.

İki timsah, en son görüldüğü yerden yaklaşık 1,5 km uzakta vurularak öldürülmüştür.

Sürüngenlerden yalnızca birinin içinde insan kalıntıları bulunmuştur. Ancak vahşi yaşam görevlileri her ikisinin de olaya karıştığını düşünmektedir.

Darmody ile birlikte olan balıkçılar saldırıyı görmediler, ancak onun bağırdığını ve ardından yüksek sesle su sıçrattığını duyduklarını bildirdiler.

Ayrıca timsahlar Avustralya’nın tropikal kuzeyinde yaygın olarak görülmektedir. Ancak saldırıları nadir görülmektedir. Darmody’nin ölümü, kayıtların tutulduğu 1985’ten bu yana Queensland’deki 13. ölümcül saldırı olmuştur.

 

Kayıp Balıkçı Timsahın Midesinden Çıktı!

1974’te avlanma yasağından bu yana, Queensland’in timsah nüfusu yaklaşık 5.000 hayvandan bugün yaklaşık 30.000’e yükselmiştir. 2019 tarihli bir rapor, incelenen nehrin her kilometresinde ortalama 1,7 yetişkin timsahın yaşadığını öne sürmüştür.

Queensland’in yönetim programı kapsamında, “sorunlu timsahlar” kamu güvenliğini tehdit ettikleri alanlardan uzaklaştırılmaktadır ve ender durumlarda ötenazi yapılmaktadır.

Bu rakamlar, yaklaşık 100.000 sürüngenle dünyanın en büyük vahşi timsah popülasyonuna ev sahipliği yapan Avustralya’nın Kuzey Bölgesi (NT) tarafından cüce kalmaktadır.

Nehirler etrafında “crocwise” olacak tanıtım kampanyalarına rağmen, 2005’ten itibaren Bölgede her yıl timsah saldırılarından ortalama 1-2 ölüm olmuştur. Ancak 2018’den beri hiç görülmemiştir.

 

Daha fazlası için tıklayınız.

 

 

Haber gazetemerhaba.com'a aittir.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu