Gündemİlçe Haberleri

Kaz Dağlarının Bal Ormanı Yeni Bir Projeyle Büyüyor

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi ve Balıkesir Üniversitesi öncülüğünde, Arıcılık Sektörüne Yeni Bir Soluk Geliyor

Kaz Dağlarının Bal Ormanı Yeni Bir Projeyle Büyüyor

Kaz Daglarinin Bal Ormani Yeni Bir Projeyle Buyuyor 1

Yeni Nesil Bal Arısı Kovanları ve Mücadele Yöntemleri

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi ve Balıkesir Üniversitesi liderliğinde yürütülen Kaz Dağları Bal Ormanı ve Bal Köyü Projesi, Arıcılık sektöründe önemli bir adım atmaya hazırlanıyor. İl Sağlık Müdürlüğü, İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, Orman Bölge Müdürlüğü, Edremit Belediyesi ve S.S. Kazdağları Dereli Tarımsal Kalkınma Kooperatifi’nin de katkılarıyla gerçekleştirilen projeye, “Yeni Nesil Bal Arısı Kovanlarının Tasarımı, Araştırılması ve Geliştirilmesi ile Varroosis ve Nosemosis’le Mücadele İçin Yeni Yöntemlerin Araştırılması” projesi entegre ediliyor.

Balıkesir’den Arıcılık Sektörüne Yenilikçi Dokunuş

Proje Yürütücüsü ve Burhaniye Uygulamalı Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Oğuzhan İlban, MİOBAL Teknoloji Ar-Ge ve Danışmanlık yetkilileri Prof. Dr. Özkan Demirbaş, Doç. Dr. İhsan Kısadere ve Dr. Öğr. Üy. Mehmet Özüiçli ile bir araya gelerek, projenin işbirliği çalışmaları hakkında görüş alışverişinde bulundu.

Kaz Daglarinin Bal Ormani Yeni Bir Projeyle Buyuyor 2

Türk Patent Enstitüsü’nden Onay

Proje kapsamında, MİOBAL Teknoloji Ar-Ge ve Danışmanlık Ltd. Şti tarafından geliştirilen ve KOSGEB tarafından desteklenen “Yeni Nesil Bal Arısı Kovanlarının Tasarımı, Araştırılması ve Geliştirilmesi ile Varroosis ve Nosemosis’le Mücadele İçin Yeni Yöntemlerin Araştırılması” projesiyle üretilen “Yeni Nesil Bal Arısı Kovanı,” Türk Patent Enstitüsü’nden patent alarak Arıcılık sektörüne farklı bir boyut kazandıracak.

Milli ve Yerli: Ar-Ge Tasarım Kovanı Türkiye’ye Özgü

Ziyaret sırasında, MİOBAL Teknoloji Ar-Ge ve Danışmanlık yetkilileri Prof. Dr. Özkan Demirbaş, Doç. Dr. İhsan Kısadere ve Dr. Öğr. Üy. Mehmet Özüiçli, “Milli ve Yerli” üretim olanaklarına sahip olan Ar-Ge tasarım kovanı hakkında bilgi verdi. Türkiye’nin tek Ar-Ge tasarım kovanı, Arıcılık sektöründe yerel üretim ve yenilikçi çözümlerle öne çıkıyor.

Haber: Bülten

Kaz Dağlarının Bal Ormanı Yeni Bir Projeyle Büyüyor

Öğrenciler Tatilde Kodlama Öğreniyor

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu