Görüntülü HaberlerGündemİlçe HaberleriYaşam

Kaz Dağları’nın Sevimli Ev Sahipleri Fotokapana Yakalandı

Doğa Kuruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü, Kazdağı Milli Parkı içinde bilimsel çalışmalar için fotokapanlar kurdu. Kurdukları fotokapanlar, Kaz Dağları’nın sevimli ev sahiplerini görüntüledi.

 


Kaz Dağları’nın Sevimli Ev Sahipleri Fotokapana Yakalandı… Balıkesir’in Edremit ilçesinde bulunan Kazdağı Milli Parkı’nda fotokapan kurulumu gerçekleşti. Kurulumu gerçekleşen fotokapanlar, Kaz Dağları’nın sevimli ev sahiplerini görüntüledi. Görüntülerde Kaz Dağları’nda yaşayan karaca yer aldı.

&Quot;≪/A

Ayrıca, fotokapanlar görüntülerde oyun oynayan ayılara yer verdi.

&Quot;≪/P

Öte yandan, fotokapanlar yavru domuzları da görüntülere yansıttı.

&Quot;≪/P

Kaz Dağları’nın en zarif hayvanları arasında yer alan yetişkin bir karacanın yanı sıra gece karanlığında kardeşiyle oyun oynayan ayı, gece yemek arayan bir yetişkin ayı ve yavru domuzlar fotokapanlara yakayı ele verdi.

Böylelikle, Kaz Dağları endemik bitkilerinin yanı sıra hayvan çeşitliliği ile de büyük ilgi çekiyor. Milli Park statüsündeki alanda doğal hayatın korunması için ekipler yoğun bir çalışma gerçekleştiriyor.

&Quot;≪/P

İHA         

Kaz Dağları‘nın Sevimli Ev Sahipleri Fotokapana Yakalandı…

Fotokapan nedir ne işe yarar?

Fotokapanlar, iz kamera olarak da bilinir. Ayrıca, mümkün olduğunca az insan karışımı ile yaban hayatı görüntülerini yakalamak için kullanım sağlanır. 1990’lı yılların başlarında ticari kızıl ötesi tetiklemeli kameraların kullanıma sunulmasından bu yana kullanımları arttı.

Fotokapan ne ile çalışır?

Kızılötesi özelliği sayesinde karanlık zamanlarda bile görüntüleme yapar. Ayrıca, fotokapan gece görüşlü seçenekleriyle net görüntüler almanızı sağlar.

Fotokapan nerede kullanım Sağlar?

Fotokapanlar, genellikle ormanlık alanlarda, dağlık bölgelerde ve sulak alanların yakınlarında olur. Dahası, araştırmacıların ve kamu kurumlarının araştırmalarına önemli bir boyut kazandırır. Son olarak, güvenlik ihtiyacı ile kullanan kişilere de hırsızlık ve talan engelleme konusunda büyük faydalar sağlamaktadır.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu