Gündemİlçe HaberleriTürkiye Gündemi

Kazdağı’nın  Efsanevi Bulutları Hayatı Olumsuz Etkiliyor

Kazdağı’nın  Efsanevi Bulutları Hayatı Olumsuz Etkiliyor

 

Balıkesir’in batı sınırları içinde yer alan Kazdağı’nda poyrazın etkisi ile sıcaklıklar iyice düştü. Ayrıca, Poyraz yönlü rüzgarın etkisiyle, Kazdağı’nı bulutlar kapladı.

 

Kazdagi Balikesir 01

Zaman Zaman Görüş 10 Metreye Düşüyor

Yoğun bulut tabakasının, Marmara’nın Kazdağı üzerinden Ege bölgesine geçişleri sırasında oluştuğu belirtiliyor. Söz konusu hava olayı muhteşem manzaraları oluşturuyor. Ancak, öte yandan bu yoğun bulutlar hayatı olumsuz da etkiliyor. Özellikle Balıkesir’in Edremit İlçesi ile Çanakkale’nin Yenice ilçesini birbirine bağlayan karayolunda sürücülere zor anlar yaşattı. Ayrıca, söz konusu yolda zaman zaman görüş 10 metreye düşüyor.

Poyraz Sıcaklığı Düşürüyor

Bölgede etkili olan poyraz rüzgarı ile sıcaklıklar düşerken, Marmara üzerinden gelen yoğun bulutlu hava Kazdağı üzerinden Ege’ye geçiş yapıyor. Bulut geçişleri sırasında Çanakkale’nin Yenice ilçesi ile Balıkesir’in Edremit ilçesin arasında Kazdağı’ndan geçen yolda zaman zaman görüş 10 metreye kadar düşüyor. Özellikle sabahın erken saatlerinde etkili olan bulut geçişleri sürücülere zor anlar yaşatıyor.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu