Balıkesir Merhaba Blog YazılarıGündemYaşam

Kendi Kendini Temizleyen Akvaryum

Bitkilerin balık için suyu temizlediği, balıkların da bitkilere besin ürettiği geniş hacimli tasarım ile karşınızdayız. İşte kendi kendini temizleyen akvaryum!

 

Kendi Kendini Temizleyen Akvaryum

EcoQube, 2013 yılında Kickstarter üzerinde başarıyla fonlanan bir bitki akvaryumuydu. Kullanıcılardan gelen içgörü ve yorumlarla yenilenerek geliştirilen ürün önce EcoQube C’ye dönüştü. Şimdi ise ebatları büyütülmüştür. Ayrıca EcoQube C+ adı altından yeniden fonlamaya açılmıştır. İşte Kendi Kendini Temizleyen Akvaryum!

Akuaponik Sistemli Akvaryum

Bu akvaryum, kendi kendini besleyen ve filtre eden bir ekosisteme sahiptir. Alt kısımdaki balıkların dışkıları sudaki bakteriler tarafından amonyaktan nitrata dönüştürmektedir. Üste yerleştirilmiş bitkiler ise bunları filtre ederek, kendisi için faydalı besinleri elde etmektedir. Suyu da temizleyerek balıklar için temiz su üretmektedir. Yani kısaca, balık bitkiyi beslerken bitki de balık için suyu temizlemektedir.

Bu sistem sayesinde akvaryumunuzda filtre değiştirmenize gerek kalmamaktadır. Böylece hem paradan tasarruf etmiş oluyorsunuz, hem de filte değiştirme, filtre temizleme gibi işlerle vakit kaybetmiyorsunuz.

Akvaryumun bitki bölümünde 5 ayrı alan bulunmaktadır. Burada dilediğiniz 5 bitkiyi eşzamanlı yetiştirebiliyorsunuz. Fesleğen, taze soğan gibi otlar ya da hoş bir görüntü verecek çiçekli bitkiler yetiştirmeyi mümkün kılmaktadır. Üstelik EcoQube C+ 10 gün içerisinde  büyüme garantisi de vermektedir.

 

Kendi Kendini Temizleyen Akvaryum

Rahatlatıcı Bir Etki

11 litrelik hacmiyle balıklar için de geniş bir alan sunan EcoQube C+ oldukça şık görünen bir üründür. Tüm detayları özenle tasarlanmıştır. İçerisine yerleştirilmiş minik şelale sakinleştirici sesleriyle rahatlama ve dinginlik sağlamaktadır. Üzerindeki yeşillikler ve altında tatlı tatlı yüzen balıklarıyla, bulunduğu alana huzur veren, dekoratif de bir üründür.

Akvaryum şimdiden hedef fonun çok üzerine geçmiş durumdadır. Yani teslimat 2018 Kasım ayında yapılacak gibi görünmektedir.

Kendi Kendini Temizleyen Akvaryum

Kendi Kendini Temizleyen Akvaryum

 

Daha fazlası için tıklayınız.

 

 

Referans: Kickstarter

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu