GündemTürkiye Gündemi

KESK Genel Sekreteri: ‘Emekten Yana Bütçe İstiyoruz’

Türkiye'nin sendika konfederasyonlarından KESK'in Genel Sekreteri Şenol Köksal, 2 Aralık Cumartesi günü İstanbul'da düzenlenecek "Emekten Yana, Demokratik Halk Bütçesi İstiyoruz!" mitingine davet için bir basın toplantısı düzenledi.

KESK Genel Sekreteri: “Emekten Yana Bütçe İstiyoruz”

Kesk Genel Sekreteriemekten Yana Butce Istiyoruz 1

Köksal, mevcut iktidarın ülkenin gündemini değiştirmek için suni gündemler yarattığını ifade ederek, “Anayasa değişikliği tartışmaları ile uyanıyoruz. Ertesi gün 50+1 tartışmaları ile… Ancak iktidarın suni gündem yaratma çabalarına rağmen emeği ile geçim mücadelesi veren herkesin temel gündemi artan yoksulluk, işsizlik, güvencesizlik olmaya devam ediyor” dedi.

İşsizlik ve Yoksulluk Sorunlarına Dikkat Çekildi

Toplantıda işsizlik ve yoksulluk sorunlarına vurgu yapan Köksal, işsizlik rakamlarının 9 milyona yaklaştığını ve her evde bir işsizin bulunduğunu belirtti. Ayrıca açlık sınırının 16 bin TL’ye, yoksulluk sınırının ise 49 bin TL’ye dayandığını ifade etti. Köksal, “Ülkeyi OECD ülkeleri içinde resmi enflasyonu en yüksek ülke durumuna getirdiler. Tüm dünyada gıda enflasyonu düşerken bizde artmaya devam ediyor. OECD ortalaması yüzde 8 iken biz %72 ile bunun tam 9 katı gıda enflasyonu yaşıyoruz” şeklinde konuştu.

Bütçe Görüşmelerine Tepki

KESK Genel Sekreteri, 2 Aralık mitingi öncesinde devam eden bütçe görüşmelerine de değindi. Köksal, “Bu bütçe, çalışanları daha da zor durumda bırakan bir çerçevede hazırlanıyor. Vergi artışları, emekli aylıklarının düşürülmesi gibi maddelerle emekçi kesimi daha da olumsuz etkileyecek” dedi.

Çağrı ve Talepler

Basın toplantısının sonunda Köksal, şu taleplerde bulundu:

  • Vergi adaletinin sağlanması,
  • Kamu hizmetlerinin piyasalaştırılmasına son verilmesi,
  • Eğitime ve sağlığa daha fazla bütçe ayrılması,
  • Toplumsal cinsiyete duyarlı bir bütçenin hayata geçirilmesi,
  • Temel Gelir Güvencesi’nin sağlanması.

Ayrıca, 2 Aralık’taki mitinglere katılım çağrısında bulunan Köksal, “Halkın, emeğin, geleceğin bütçesi için birlikte mücadele etmeye çağırıyoruz” dedi.

Haber: Alper Çobanoğlu

KESK Genel Sekreteri Şenol Köksel’den Çağrı

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu