Gündemİlçe Haberleri

KESK Genel Sekreteri Şenol Köksal’dan Çağrı

KESK Genel Sekreteri Şenol Köksal ve Sendika Temsilcileri, Balıkesir'de emekçi sorunlarını gündeme taşıdı.   

KESK Genel Sekreteri Şenol Köksal’dan Çağrı

Kesk Genel Sekreteri Senol Kokselden Cagri 1

KESK Genel Sekreteri Şenol Köksal İstanbul’da 2 Aralık’ta saat 13:00’da İstanbul Kartal Meydanın’da gerçekleşecek ve ardından Diyarbakır’da olacak  “Emekten Yana, Demokratik Halk Bütçesi İstiyoruz!” mitingine davet etmek üzere Balıkesir’e geldi. Balıkesir ziyareti sırasında Balıkesir Gazeteciler ve Yazarlar Cemiyeti’ni de ziyaret etti.  KESK Genel Sekreteri Şenol Köksel’in Balıkesir’de gerçekleşen ziyaretine, Tarım Orkansen Merkez Yönetim Kurulu Üyesi Fikret Gizir, Habersen Merkez Yönetim Kurulu Üyesi Ayhan Zengin, Tarım Orkam Sen Şube Yöneticileri Haşim Uslu ve Ekber Gün ile TÜMBEL-SEN Eğitim, Basın-Yayın Sekreteri Serkan İlay eşlik etti. Ziyaret kapsamında, sendikaların ve basının maruz kaldığı zorluklar ele alındı. Emekçi sorunları gündeme taşındı.

Kesk Genel Sekreteri Senol Kokselden Cagri 2

KESK Genel Sekreteri Şenol Köksal’den Çarpıcı Açıklamalar

KESK Genel Sekreteri Şenol Köksal, ziyaret sırasında yaptığı konuşmada, iktidarın emek alanında KESK’i ve basını ötekileştirdiğini iletti. Köksal, “Saldırılarını basına yaparak aslında kendisine bir yol temizliği yapıyor. Saldırılarını sendikalarına yaparak sessiz bir ortam yaratmaya çalışıyor. Herkesin üzerine gidiş şekli aynı. Önce terörize ediyor, sonra da gözaltına alıyor ve alandan çekilmelerini sağlıyor.” dedi. Köksal, asgari ücretin altında bir ücretle açlık sınırı ve yoksulluk sınırı arasında kamu emekçilerini tutmaya çalıştıklarını iletti. Ayrıca, sosyal güvenlik sisteminin çöktüğünü ve prim ödemek isteseniz de kamu emekçisi olarak ödetilmediğini belirtti.

Kesk Genel Sekreteri Senol Kokselden Cagri 3

Habersen Merkez Yönetim Kurulu Üyesi Ayhan Zengin’den Çağrı

Habersen Merkez Yönetim Kurulu Üyesi Ayhan Zengin, sendikaların yaşadığı sorunları doğru şekilde haber yapmanın önemine dikkat çekti. “Bütün kamu emekçilerimiz ciddi sorunlar yaşıyor. Bu sorunları doğru şekilde haber yapmak çok önemli.” dedi. Zengin, birleşerek kazanma mottosuyla hareket ettiklerini ancak bunu hayata geçirmekte zorlandıklarını ifade etti.

Fikret Gizi: “Yandaş Medya Türkiye’de Farklı Bir Algı Yaratıyor”

Tarım Orkansen Merkez Yönetim Kurulu Üyesi Fikret Gizi, Türkiye’de medyanın demokratikleşme sürecinden uzaklaştığını ve daha çok yandaş olduğu bir süreçle karşı karşıya olduğumuzu belirtti. Gizi, “Hakim medya oluşturuldu ve bu hakim medya, kendine ait yandaş sendikaların haberlerini daha çok açığa çıkartmaya başladı. Türkiye’de olmayan bir hayat varmış gibi gösterilmeye başlandı.” diye konuştu.

Kesk Genel Sekreteri Senol Kokselden Cagri 4

Sendika Temsilcileri Basınla İlişkileri Eleştirdi

Tarım Orkam Sen Şube Yönetici Haşim Uslu ve Ekber Gün, basının etkinliklere yeterince ilgi göstermediğini ve haberleri doğru bir şekilde yayınlamadığını iletti. Uslu, “Basın hoşuna gidiyorsa kendi fikrine uyuyorsa yaptığımız etkinlikleri dile getiriyor. Aslında çok önemli ve kamu için öncelikli olan etkinlikleri kendi fikirlerine uymuyorsa es geçiyorlar. Basının genel durumu bu.” şeklinde konuştu.

Haber: Elif Şahin

BGYC ve TİMBİR Binasına Ziyaret

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu