GündemSiyaset

Kılıçdaroğlu: Ben bütün ülkücüleri seviyorum

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, “Ben bütün ülkücüleri seviyorum. Ülkücülük ne demektir? Bir insanın ülküsü kadar değerli bir şey olabilir mi? Vatan ülküsü, bayrak ülküsü, insan sevgisi, bütün herkesi kucaklamak.” dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Ben bütün ülkücüleri seviyorum. Ülkücülük ne demektir? Bir insanın ülküsü kadar değerli bir şey olabilir mi? Vatan ülküsü, bayrak ülküsü, insan sevgisi, bütün herkesi kucaklamak. Eğer bunlar ülküyse ben de ülkücüyüm. Ne var bunda yani?” dedi.

Kılıçdaroğlu, Kanal D televizyonunun canlı yayınında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu, soruları yanıtladı.

HDP’nin Millet İttifakı’na ortak olup olmadığı tartışmaları hatırlatılarak, “HDP ile bir ittifak, birliktelik var mı?” sorusunun yöneltilmesi üzerine Kılıçdaroğlu, “hayır” yanıtını verdi.

“Neden HDP büyükşehirlerde aday göstermedi?” sorusu üzerine Kılıçdaroğlu, “Onu HDP’ye soracaksınız. Davet edeceksiniz, soracaksınız.” dedi.

“Ama HDP’den sizin lehinize açıklamalar geliyor.” denmesi üzerine de Kılıçdaroğlu, şunları söyledi:

“Şu ana kadar bilmiyorum bir açıklama yapıldı mı, yapılmadı mı? Ama keşke mümkün olsa da herkes gelip sandıkta CHP’nin belediye başkan adaylarına oy verse. En büyük arzumuz bu. O zaman görecekler büyükşehirlerde, ilçelerde, illerde dostluk, ayrımsızlık nasıl olur, herkese eşit hizmet nasıl götürülür. Yoksul mahallelere pozitif ayrımcılık nasıl olur, her mahallede bir kreş nasıl açılır, yeşil alan nasıl çoğaltılır bunu görecekler. Keşke gelip herkes oy verse. AK Parti’ye oy verenlere de MHP’ye oy veren değerli kardeşlerime de seslenmek isterim. Gerçekten de çağdaş bir belediyecilik görmek istiyorsanız CHP’li belediye başkan adaylarına oy vereceksiniz. Bu kadar basit. Görecekler, Tekirdağ’da, İzmir’de ne yapıyorsak, Hatay’da, Aydın’da ne yapıyorsak pek çok şehirde yapacağız.”

Eskişehir’i örnek gösteren Kılıçdaroğlu, burası yemyeşil bir kent olurken, İstanbul ve Bursa’nın adeta bir beton ormanı halini aldığını söyledi.

Adaylarına yönelik, “Proje açıklamıyor.” eleştirilerine katılmadığını belirten Kemal Kılıçdaroğlu, hem İstanbul, hem de Ankara büyükşehir adaylarının projelerini açıkladığını ifade etti.

Kılıçdaroğlu, “Onlar duymak istemiyorlar aslında projelerimizi. Neler olduğunu da görmek istemiyorlar. Biz bütün projelerimizde, bizim yönetimimizdeki büyükşehir belediyelerinin yaptığı projeleri yeni kazanacağımız yerlerde de aynen hayata geçirmek istiyoruz.” dedi.

Projelerinden örnekler veren Kılıçdaroğlu, AK Parti’nin uzun yıllardır yönettiği İstanbul Sancaktepe’de bir kreş bulunmadığını belirtti.

Kılıçdaroğlu, “Biz alacağız, göreceksiniz. Bütün mahallelere kreş yapacağız, yeşil alanlar olacak. Bize ‘CHP’li belediyelere verirseniz merkezi iktidar size yardım yapmaz.’ diyorlar. Bizim yardıma ihtiyacımız yok ki bütçe var zaten.” diye konuştu.

“HDP konusu neden bu kadar gündeme geliyor?” sorusu

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, “HDP konusu neden bu kadar gündeme geliyor sizce?” sorusu üzerine şunları söyledi:

“Korkuyorlar. Seçmeni ürküterek, korkutarak oy almaya çalışıyorlar. Projelerimizi yarıştırabiliriz. Çıkarlar televizyona adaylar, sayın Özhaseki ‘Projeleri yok.’ diyor ya gayet basit. Sayın Mansur Yavaş çıkacak, Özhaseki de çıksın. Ama Özhaseki ‘Sayın Cumhurbaşkanı’ndan izin aldıktan sonra çıkacağım.’ diyor. Ne izini istiyorsun, seni kim seçiyor? Cumhurbaşkanı mı, Ankara halkı mı seni seçiyor? Ankara halkı seçecekse başka bir yere değil, halka güveneceksin. Projen varsa, Mansur Bey’in de projesi yoksa çıkacaksın televizyona ‘Şu projeleri hayata geçireceğim, hiçbir projem yok.’ diyeceksin. Mansur Bey de anlatacak kimin var, kimin yok. Ankara nereden yönetilecek, büyükşehirler nereden yönetilecek? Ankara’dan mı, büyükşehrin olduğu yerden mi, bir başka otorite mi yoksa büyükşehir belediye başkanı mı Ankara’yı yönetecek?”

Yerel seçimlerde adayları geç açıkladıkları eleştirilerine de katılmadığını aktaran Kılıçdaroğlu, eleştirilerin samimi olmadığını söyledi.

İYİ Parti ile iş birliği yaptıklarını ve bazı yerler için ufak tefek gecikme olabileceğini dile getiren CHP lideri, genel olarak geçen seçimlere göre çok daha önce adaylarını belirlediklerini bildirdi.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu