İlçe Haberleri

KİTAP FUARI SINDIRGI’DA

Sındırgı Kitap Fuarı ve Kültür Şöleninin açılışı dün yapıldı.

Sındırgı Belediye Düğün Salonunda açılan Kitap fuarı 27 yayın evi ve 24 yazarın katılımı dün açıldı. 26 Mayıs’a kadar açık olan fuarda yaklaşık 4000 çeşit ve 80.000’e yakın kitap yer alacak. Yazarların imza dağıtacağı ve konferans vereceği fuar Balıkesir Valiliği, Sındırgı Belediyesi, İlçe Kaymakamlığı, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve sponsorlar işbirliği ile gerçekleştirildi. Sındırgı’da ilk defa gerçekleşen fuar kitapseverleri yazarlarla buluşturdu. Fuara Sındırgı halkı büyük ilgi gösterdi.

“Kağıttan dünyaları keşfedin”

Fuara katılan Vali ersin Yazıcı, Sındırgı eğitimde önde gidiyor diyerek başka ilçelere de örnek teşkil ettiğini belirtti. Bengi ile Balıkesir il genelinde eğitime mercek tutarak ,farkındalık yaratarak bir sinerji oluşturduk diyen Vali Yazıcı “Kağıttan dünyaları keşfedin” dedi. Gençlere seslenen Vali Yazıcı Kağıttan dünyaları keşfederek çıkılacak yolda farklı dünyalara kapının açıldığını ve farklılıkları keşfederek yaşanan güzelliklerin varlığını ifade etti.

15 Temmuz tarihinin sebebi yanlışı okumak

Sındırgı Belediye Başkanı Ekrem Yavaş, eğitimci kimliğiyle Kaymakam Ervan Ateş ile ortak bir program düzenledi. Başkan Ekrem Yavaş kitap fuarında okumanın önemine değinerek, ”Sındırgı alkışı hak ediyor. İnsana yapılan yatırım güzelliklerinin en iyisi. Biz 15 Temmuz gibi bir tarihi yaşadık temel sebepse okumamak ve yanlışı okumak” dedi.

Bestami Yazgan Fuar’da

24 yazarın katıldığı fuarda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın geçtiğimiz gün yapılan kongrede okuduğu “Gülü incitme gönül” isimli şiirin şairi Bestami Yazgan’da vardı. Fuara Vehbi Vakkasoğlu, Ali Erkan Kavaklı, Oğuz Saygın, Sevda Türküsoy, Yunus Arıkan, Ömer Burak Çınar, Cihangir Defterdar, Yiğit recep Efe, Sevilay Bülbül, Ufuk Tufan, İrfan Gürkan Çelebi, Tuncel Altınköprü, Mehtap Altan, Şener İşleyen, Yusuf Dursun, Nehir Aydın Gökduman,  Mevlana İdris, Osman Koca, Murat Kılıç, Bilal Özbay, Melike Melis, Atiye Kalkan, Tolga Çağlayan’da katıldı. Yazarlar fuara gelen kitap kurtlarını çok sevindirdi. Merhaba Haber Merkezi

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu