GündemEkonomiTürkiye Gündemi

Kovid-19 Salgınından Olumsuz Etkilenen Esnaf Ve Sanatkarlara Yönelik Destekler Artarak Devam Ediyor

Kovid-19 Salgınından Olumsuz Etkilenen Esnaf Ve Sanatkarlara Yönelik Destekler Artarak Devam Ediyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın müjdesini verdiği yeni hibe ödemeleri kapsamında 1 milyon 384 binden fazla esnaf ve sanatkarın 4 milyar 622 milyon liralık kaynakla buluşturulması hedeflenirken, gözler uygulamaya çevirdiler.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, dün esnaf ve sanatkarlara yönelik açıkladığı yeni destek müjdesinin ardından gözler uygulamaya çevirdiler.

Bu kapsamda, bir defaya mahsus olmak üzere, sayıları 235 bini bulan, aralarında kahvehane, kafe, çay bahçesi, okul ve personel servisi, düğün salonları, öğrenci yurtları, kantinler, kırtasiyeler, internet kafeler, hamamlar, lunapark işletmelerinin bulunduğu birinci gruba 5 bin lira hibe ödemesi yapacaklar.

Ayrıca, aralarında bakım ve onarım, tamirat, kaporta işleriyle uğraşanlar, hırdavatçı, müzisyen, oto yıkamacı, kuru temizlemeci, oyuncakçı, kozmetik ve hediyelik eşya satıcıları, camcı, çilingir, ayakkabıcı, kurs işletmecisi, pastaneci, berber gibi esnaf ve sanatkarın bulunduğu, sayıları toplamda 1 milyon 150 bini aşan işletmelere de bir defaya mahsus 3 bin lira hibe ödemesi yapacaklar.

Ocak-30 Haziran 2021 döneminde vadesi dolacak kredi geri ödemeleri için de 6 aylık erteleme imkanı getirilirken, söz konusu erteleme programı neticesinde yaklaşık 1 milyon 161 bin esnaf ve sanatkarın toplam 11,9 milyar lira tutarındaki kredi geri ödemesinin ötelenmesi bekliyorlar.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu