Özel Haberler

KÖYLÜNÜN KALBİ AYVATLAR’DA ATTI

Ayvatlar Mahallesi’nde düzenlenen 13. Uluslararası Balıkesir Yörük ve Türkmen etkinliğine katılan vatandaşlar, ‘Kültürümüzü tanıtıcı bir organizasyon’ diyerek etkinliğe dair düşüncelerini paylaştılar.

  1. Uluslararası Balıkesir Yörük ve Türkmen etkinliğine Ayvatlar Mahallesi başta olmak üzere çevre köylerden de yoğun bir katılım oldu. Sıcak hava ve haftasonunu fırsat bilen vatandaşlar etkinliğe katıldılar. Gelenekselleşmiş olan bu etkinliğin Balıkesir’e değer kattığını söyleyen vatandaşlar Büyükşehir MERHABA’ya konuştular.

Balıkesir Ziraat Odası Başkanı Sami Sözat: Yörük ve Türkmen etkinlikleri çok güzel geçiyor. Uluslararası olmasının verdiği bir tertip, düzen var daha iyi planlanmış, organize edilmiş. İnşallah daha da güzel olur. Bu aylarda köylerde sayımlar olur. Biz beş ayrı köyü gezip geldik. Eğer bu günlerde olmasaydı çok daha kalabalık olabilirdi. Bazı köylerde de güreşler var. Etkinlikler aynı zamana denk geldiği için katılım biraz az oldu. Ama herşeye rağmen oldukça güzel bir organizasyon olmuş. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.

Yörük Türkmen Federasyonu Başkanı Sinan Ergüven: 13. Uluslararası Yörük ve Türkmen etkinliği tüm hızıyla devam ediyor. Burada etkinliklerimiz daha genişti. Çok daha fazla etkinliklerimiz vardı. Ama şehidimiz olduğu için çoğu etkinliğimizi iptal etmek zorunda kaldık. Etkinliğimizin konser ve eğlenceli kısmı iptal edildi. Sadece halk oyunları ve konuşmalar yapıldı. Tekrar şehidimize Allah’tan rahmet, ailesine başsağlığı diliyorum. İnşallah gelecek yıllarda daha coşkulu geçecektir.

Pembe Aydemir: Ben Köseler Mahallesi’nden geliyorum. Ayvatlar Mahallesi’ndeki etkinliğe ilk defa geldiğim için bize çok güzel geldi. Şenliik havasında geçiyor. Biz çok memnunuz. Bu tür etkinliklerin hep yapılmasını istiyoruz. Hem köylerimize katkı sağlıyor hem de biz gelip görmüş oluyoruz.

Kerime Durmuş: Ayvatlar Köyünde oturuyorum. Köyümüzün şenliği var. Anneler Günü’nde böyle bir etkinlik olduğu için çok mutlu oldum. Köyümüzün en güzel yerinde hayrımız var çevre köylerden misafirlerimiz geliyor. Yurtdışından, başka şehirlerden insanlar da gelmişler. Çevre köylerden köylülerimiz de gelmiş.  Güzel bir gün geçiriyoruz.

Mahmut Ayan: Ben Ayvatlar Mahallesi’nde oturuyorum. Mahallemizde yapılan Yörük ve Türkmen etkinliğine geldik. Çok güzel bir etkinlik oluyor. Pilav-ayran hayrı var. Gösteriler yapılıyor. Böyle bir etkinlikte olduğumuz için çok mutluyuz. Herşey çok güzel.

Bedia Akkeçi: Ayvatlar Mahallesi’nde oturuyorum. Köyümüzde yapılan etkinliğe katıldık. Çok güzel bir atmosfer var. Köyümüzün 13. Ulusal Şenliği. Hem Anneler Gününde de olduğu için ayrıca güzel oldu. İnsanlarımız hep dıştan da gelmiş. Çevre illerden, köylerden, şehir merkezinden çok insan var. Biz köyümüzü tanıtma fırsatı da bulduk. Hem de çok eğlendik. Etkinlik çok güzeldi.

Ali Ekiz: Ben Kocaeli’nden geliyorum. Aslen Uşaklıyım. Yaklaşık 20 yıldır yöresel kıyafetler hazırlıyorum. Aslen kamuda çalışıyorum. Ben yöresel kıyafetler yapıyorum. Neredeyse her yörenin kıyafetlerini yapıyorum. 13. Uluslararası Yörük ve Türkmen Festivalinde olmak çok güzeldi. Katılım çok güzel. İlgi de çok yoğundu. Bu tür etkinliklerin çoğaltılmasını istiyorum. Hem kültürümüz tanıtılıyor hem de  eğlenceli bir aktivite gerçekleştiriyoruz. Ben 25 yıldır Yörüklerin içerisindeyim. O nedenle bulunmayan kıyafetleri, halkımızın merak ettiği ve bulamadığı kıyafetleri hazırlayıp, festivallerde vatandaşlara sunuyoruz. Festivale katılım önceki yıllara göre mükemmel geçiyor. Katılım oranı çok yüksek. Festivalde emeği geçen belediye başkanlarından dernek başkanlarına kadar herkese çok teşekkür ediyorum.

Ayşe Bahar: Ben Eskişehir’den geliyorum. Osmangazi Federasyonundanım. Etkinlik çok güzel geçiyor. Eğlenceli ve güzel bir ortam olmuş. Katılım da oldukça yüksek. Bir daha ki senelerde de böyle etkinliklerin yapılmasını isterim.

Elmas Kardeşler: Yörük Türkmen Etkinlikleri çok güzel geçiyor. Ayvatlar Mahallesi’nde yapılan bu etkinliği çok sevdiğimi belirtmeliyim. Hem kültürümüzün tanıtımına önem veriliyor hem de vatandaşların güzel zaman geçirmesine vesile oluyor. Bu tür etkinlikler hep yapılmalı. Bizler de seve seve katılırız. Merhaba Haber Merkezi

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu