GündemEkonomiİlçe HaberleriTürkiye Gündemi

Kripto Varlıklara Vergi Geliyor

Avrupa Birliği (AB) üyesi ülkeler, kripto varlıkların vergi kaçırılmasında önlem aldı. Vergi kaçırılmasında kullanımını engellemek için bu alanda otomatik bilgi paylaşımında olmasını anlaştı.

 

 

Kripto Varlıklara Vergi Geliyor… AB Konseyi, üye ülkelerin kripto varlıklar konusunda ulusal vergi makamları arasında idari iş birliğini artıracak yasa değişikliklerinde uzlaştıklarını açıkladı. Buna göre, özellikle zengin bireylerin kripto varlık işlemlerinden sağladıkları gelirlerin raporu oluşacak. Beraberinde bu bilgiler diğer üye ülkelerle otomatik biçimde paylaşımı gerçekleşecek.

Kripto Varlıklara Vergi Geliyor

Vergi idarelerinin genel iş birliği çerçevesi geniş çap olacak. Beraberinde buna kripto varlıklar da dahil olacak. Kripto varlıklara kayıt ve raporlama yükümlülükleri gelecek. Ayrıca kripto varlıklardan sağlanan gelirin vergilendirilmesi gerçekleşecek.

Kripto Varlıklara Vergi Geliyor

Kripto varlıkların vergi ödememekte kullanımı hakkında yasal boşluklar kapatılacak. Vergi kapsamındaki varlık ve gelir kategorilerine kripto varlıklar da dahil edilecek. Kripto varlık hizmet sağlayıcılarının vergi makamları ile zorunlu otomatik bilgi paylaşımında bulunması gerekecek.

Söz konusu uzlaşının yürürlüğe girmesi için üye ülkelerin resmi onayı gerekiyor.

…Kripto Varlıklara Vergi Geliyor…

Kripto para (kripto coin), banka ya da hükümetler gibi merkezi bir otoriteye gerek duymadan bilgisayar gücüyle üretilen bir dijital finans varlığı olarak tanımlanıyor. Blok zincir teknolojisine dayalı kripto paralar bilgisayarlar yardımıyla veri madenciligi adı verilen bir süreçle oluşturuluyor.

KRİPTO paraların değeri, kullanıcılardan gelen arz-talep dengesi içinde olur. Tıpkı hisse senedi veya emtialar gibi değiş tokuş sırasında anlık arz-talep fiyatlamasından değerleniyor. Dahası yada değer kaybediyorlar. Bir başka deyişle bir kripto para birimi ne kadar çok talep görürse o kadar değerli oluyor.

Daha fazla haber için tıklayınız…

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu