Balıkesir Son Dakika HaberleriGündem

Küçükbaş Hayvanlarla Yeşeren Gelecek

Balıkesir'in Gönen ilçesi, Tarım ve Hayvancılık sektöründe önemli bir gelişmeye ev sahipliği yapıyor.

Küçükbaş Hayvanlarla Yeşeren Gelecek

Kucukbas Hayvanlarla Yeseren Gelecek 1

Kadın Çiftçilere Destek Projesi

Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü (FAO) ile Tarım Bakanlığı işbirliği çerçevesinde gerçekleşen “Sera Gazı Emisyon Yoğunluğunun Azaltılması İçin Küçükbaş Hayvan Üretiminin Verimliliğinin Arttırılması Projesi” kapsamında, Gönen Merkez Tuzakçı Hasanbey Tarımsal Kalkınma Kooperatifi’nde faaliyet gösteren kadın çiftçilere destek sağlandı.

780 Yatay 440 Dikey 1

Hem Aile Hem Ülkeye

Toplantıda, Tarım Bakanlığı tarafından hibe edilen 15 koyun ve 1 koçun nasıl verimli bir şekilde kullanıldığı ve bu hayvanların kadın çiftçiler için ne anlama geldiği değerlendirildi. Kadın çiftçiler, bu koyunları ve koçu, bölge ekonomisine katkı sağlamak ve kendi gelirlerini artırmak için kullandıklarını ilettiler.

Kucukbas Hayvanlarla Yeseren Gelecek 2

Projenin Amacı

Gönen’deki bu proje, sürülerin artması ve tarımsal üretimin iyileştirilmesi yoluyla bölge ekonomisine önemli bir katma değer sağlamayı hedefliyor. Ayrıca, kadın çiftçilerin tarım ve hayvancılık alanındaki yeteneklerini geliştirerek ekonomik bağımsızlıklarını artırıyor.

Kucukbas Hayvanlarla Yeseren Gelecek 3

Toplantıya Katılım Gösterenler

Proje değerlendirme toplantısına katılanlar arasında Tarım Bakanlığı İl Müdürü Erkan Alkan, Ankara FAO Orta Asya yetkilileri, Gönen İlçe Müdürü, Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi Öğretim Üyeleri, Kayseri İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Hayvan Sağlığı ve Yetiştiriciliği Şube personelleri, kooperatif üyeleri ve teknik personeller yer aldı.

Haber: Elif Şahin  // Küçükbaş Hayvanlarla Yeşeren Gelecek

Bu habere bakabilirsiniz ; Balıkesir Sularında Mideye Rüzgarı! Tarım Müdürü Sahada

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu