GündemGörüntülü Haberler

KULA SİGORTACILARA SESLENDİ “BİRLİKTEN RAHMET AYRILIKTAN AZAP DOĞAR”

Balıkesir Ticaret Odası sigortacıları bir araya getirdi. Avlu Kongre Ve Kültür Merkezinde, Sigorta Acenteleri İcra Komitesi Başkanı Levent Korkut ve İcra Komitesi Üyeleri ve TOBB sigortacılık Müdürü Mevlüt Söylemez’in katılımıyla Sigorta Acenteleri Buluşması gerçekleştirildi.
Meclis’te Mozaiği Oluşturduk
Balıkesir Ticaret Odası Başkanı Rahmi Kula, programda yaptığı konuşmasında “Biz 2 Nisan 2018 ‘de yapılan seçimlerle göreve geldik. Söylediğimiz hep şuydu; her kesimi kucaklayan bir anlayış içinde olacağız bunu söylemiştik. Meclisimizi oluştururken tam bir mozaik liste oluşturduk. İşini iyi yapan meslektaşlarınca kabul görmüş esnafları kabul görmeye çalıştık bunda da başarılı olduk diye düşünüyorum. Uzun yıllardır Balıkesir Ticaret Odasında Sigortacılık Sektörünün temsilcileri yoktu ve biz ilk kez sigorta sektöründen 2 arkadaşımızı meclise aldık. Ahmet Şahin ve Mehmet arkadaşımız bizi temsil ediyorlar.” şeklinde konuştu.
Birlikte Olursak Sorunlar Çözülür
Rıfat Hisarcıklıoğlu’nun Birlikten rahmet ayrılıktan azap doğar sözünü hatırlatan Başkan Kula diğer sektörlerde olduğu gibi sigortacılık sektöründe de birlikte olur ve sorunları birlikte dile getirirsek çözümlerinde daha çabuk hızlı olacağı kanaatindeyim.40 kişilik meslek komitesinde Mehmet arkadaşımız bizi temsil ediyor aynı zamanda. Sigortacılık sektöründe sorunların tek ağızdan söylenmesi önemli. Çözümde hızlı olacaktır. Bakanlık düzeyinde de problemlere çözüm için takipte olan arkadaşlarımız var. Sigortacılık sektöründeki sorunları TOBB olarak ta çözmeye çalışıyorlar. Problemleri, önerileri ve sektörün daha iyi yerlere gelmesi adına istişare edelim istiyorum. Konuşarak çözemeyeceğimiz hiç birşey yok diye düşünüyorum” dedi.
Güçlü Kalkınma Sürecinin Anahtarı Sigoratacılar
TOBB Sigortacılık Müdürü Mevlüt Söylemez güçlü bir sigorta sektörü istikrarlı bir ekonominin anahtarıdır diyerek sigorta sektörünün güçlü kılınmasının kalkınma sürecini de güçlendireceği vurgusu yaptı. Anahtar sizlersiniz diyen Söylemez sigorta acenteleri fermantasyonu arttırılmalı” dedi. Gerçek ve tüzel kişilerle ilgili sigortacılık yapan kişilere değinen Söylemez, 8 bin 15 bin civarında sigorta acentesi olduğunu söyledi. Acentelerin istihdamdaki rolü konusunda teknik personel niteliğine haiz 37bin 882 tane .çalışanı olduğunu belirtti. Doğrudan istihdam sağlayan sigorta acentelerinin sayısının istihdam konusunda yeterli olmadığınada dikkat çeken Söylemez şubesi olan acenteler konusunda rakamsal veriler paylaştı. Yüzde 60 Üniversite mezununun sigortacılık yaptığını beyan etti. Acentelerin sorunları ve çözüm önerilerinin değerlendirildiği toplantıda soru cevap bölümü ile program sona erdi. Fatma Kara

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu