GündemEğitimİlçe Haberleri

Kurdukları Stand’la Sokak Hayvanlarını Sahiplendirdiler

Kurdukları Stand’la Sokak Hayvanlarını Sahiplendirdiler

 

Balıkesir Üniversitesi Kepsut Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Ş. Hakan Atalgın, Veterinerlik Bölümü Öğrencileri bir alışveriş merkezinde kurdukları standda sokak hayvanlarını sahiplendirdi.

 

20 HAYVAN SAHİPLENİLDİ

Kepsut Meslek Yüksekokulu tarafından hayata geçirilen “sokak hayvanlarını sevme ve sahiplendirme projesi” bir alışveriş merkezinde gerçekleştirildi. Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Ovaköy barınağı ve Balıkesir Üniversitesi Kepsut MYO desteğiyle gerçekleşen projeye vatandaşlar büyük ilgi gösterdi. Yaklaşık 20 hayvanın sahiplendirildiği projede, hayvanları sahiplenen ailelere mama, taşıma kapları ve karneleri verildi.

CANLILARIN YUVA BULMASI

Veterinerlik Bölümü öğrencileri amaçlarının barınaklarda sahiplenmeyi bekleyen birçok canlının yuva bulabilmesi ve barınak hayvanlarını sahiplenmeye karşı olan ön yargıyı ortadan kaldırmak olduklarını söylediler. İHA’nın haberine göre; Barınakların ve barınaktaki hayvanların da temiz ve bakımlı olduğuna dikkat çeken öğrenciler, hayvanların bakımı hakkında doğru bilinen yanlışları da vatandaşlara anlatarak bilinçlendirdi.

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu