Gündemİlçe Haberleri

Kurtdereli Mehmet Pehlivan Vefatının 85. Yılında Anıldı

Altıeylül Belediye Başkanı Hakan Şehirli, Türkiye'nin güreş geleneğinde önemli bir yere sahip olan Kurtdereli Mehmet Pehlivan'ı vefatının 85. yılında anma törenine katıldı.

Kurtdereli Mehmet Pehlivan Vefatının 85. Yılında Anıldı

Altıeylül Belediye Başkanı Hakan Şehirli, Türkiye’nin güreş geleneğinde önemli bir yere sahip olan Kurtdereli Mehmet Pehlivan’ı vefatının 85. yılında anma törenine katıldı. Kurtdereli Mehmet Pehlivan, yaşadığı dönemde tüm ünlü güreşçilerle mücadele eden ve yenilmeyen bir pehlivan olarak biliniyordu.

1900 yılında Paris’te düzenlenen Dünya Şampiyonası’nda birinci olan Kurtdereli Mehmet, Kırkpınar yağlı güreş turnuvalarında da başarılar elde etmiş ve 1899’da başpehlivan unvanını kazanmıştı.

Kurtdereli Mehmet Pehlivan Vefatının 85. Yılında Anıldı
Kurtdereli Mehmet Pehlivan’In Vefatının 85. Yılı

Türk güreş tarihinde önemli bir yere sahip olan Kurtdereli Mehmet Pehlivan’ın vefatının 85. yılında düzenlenen törenlerle anıldı. Başkan Şehirli, törende yaptığı konuşmada, “Cihan pehlivanımız Kurtdereli Mehmet Pehlivan’ı vefatının 85. yılında mezarı başında rahmetle ve dualarla andık. Rabbim mekanını cennet eylesin” ifadelerini kullandı.

 

 

Haber: Bülten

Cihan Pehlivanı: Kurtdereli Mehmet Pehlivan Kimdir?

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu