Gündemİlçe Haberleri

Kuva-yı Milli Günü Kutlama Programı

Kuva-yı Milli Günü Kutlama Programı. Balıkesir Valisi Hasan Şıldak Kuva-yı Milli Günü Kutlama Programı’nı yayınladı. Milli direnişin başlangıcı olan 16 Mayıs günü Balıkesir Halkı Kuva-yı Milliye’yi kutlayacak.

Kuva-yı Milli Günü Kutlama Programı

Kuva-Yı Milli Günü Kutlama Programı. Balıkesir Valisi Hasan Şıldak Kuva-Yı Milli Günü Kutlama Programı’nı Yayınladı. Milli Direnişin Başlangıcı Olan 16 Mayıs Günü Balıkesir Halkı Kuva-Yı Milliye'Yi Kutlayacak.

Hasan Şıldak 22. Kuva-yı Milliye Günü Kutlama programına bütün Balıkesir halkını davet etti. Program 16 Mayıs Salı günü olacak.

Programda Yapılacak Etkinlikler ;

  • 12:00 Balıkesir Kuva-yı Milliye Meclisi ve Türk Ocakları Balıkesir Şubesi Okuma Yurdu’ndan Alacamescit Camii’ne yürüyüş
  • 12:30 Alacamescit Camii’nde Mevlüt ve ikram yapımı
  • 13:30 Şeyh Lütfullah Camii’nde  Balıkesir Büyük Şehir Belediyesi Kent Arşivi ”Kuva-yı Milliye” sergisi
  • 16:00 Kuva-yı Milliye Anıtı’nda kutlama töreni
  • 20:30 Avlu Kongre ve Kültür Merkezi Ertuğrul Salonu’nda Balıkesir Büyük Şehir Belediyesi Konservatuarı Halk Müziği Korosu ”Kahramanlık Türkileri” konseri olacak.

Kuva-Yı Milli Günü Kutlama Programı. Balıkesir Valisi Hasan Şıldak Kuva-Yı Milli Günü Kutlama Programı’nı Yayınladı. Milli Direnişin Başlangıcı Olan 16 Mayıs Günü Balıkesir Halkı Kuva-Yı Milliye'Yi Kutlayacak.

Kuva-yı Milliye Hakkında

15 Mayıs 1919 günü İzmir ve çevresinin işgal edilmeye başlandı. 16 Mayıs 1919 günü  Okuma Yurdu’nda toplanarak işgalin  protesto edilmesine karar verilmiştir. Daha sonra ”Alaca Mescit” toplantıları yapılmıştır. Yapılan faaliyetlerle düşman işgaline karşı çalışmalar devam etmiştir. Milli direnişin başlangıcı olan 16 Mayıs günü ” Kuva-yı Milliye Günü” olarak kutlanır.

Haber: Elif Şahin

Ayrıca daha fazla haber için tıklayın….

 

Balıkesir Hakkında

Balıkesir, Türkiye’nin bir ili ve en kalabalık on yedinci şehri. Marmara Bölgesi’nin Güney Marmara Bölümü’nde, topraklarının bir kısmı ise Ege Bölgesi’nde yer alan ilin hem Marmara hem de Ege Denizi’ne kıyısı bulunur. Türkiye genelinde ise iki deniz ile komşu olan sadece 6 il vardır.Ayrıca İl, Kuzeybatı Anadolu’da bulunmaktadır. Doğusunda Bursa ve Kütahya illeri, güneyinde Manisa ve İzmir illeri ve batısında Çanakkale ili vardır. Bununla birlikte Ayvalık ilçesinden de Yunanistan’ın Midilli Adası’na komşudur

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu