GündemEğitimSiyaset

‘’LAİK EĞİTİM İÇİN BEDEL ÖDEMEYE HAZIRIZ’’

CHP Balıkesir İl Başkanı Cem Karagöl, karma eğitimin kaldırılması iddiaları ile ilgili bir basın açıklaması yaptı. Karagöl, ‘’Parasız ve Laik Eğitim için bedel ödemeye hazır olanlarız.’’ İfadelerini kullandı.

Karma eğitimin kaldırılmasının bile tartışmaya açık olmadığını belirten CHP Balıkesir İl Gençlik Kolları Başkanı Cem Karagöl; ‘’Geçtiğimiz günlerde Milli Eğitim Bakanlığı, okulların açılması ve kapanmasına ilişkin esasların düzenlendiği yönetmelikte liselerde karma eğitime ilişkin çok önemli bir değişiklik yaptı. Bu değişiklik yönetmelikte ki ilgili bölümden “Çok programlı Anadolu lisesi, mesleki ve teknik eğitim merkezi ve mesleki eğitim merkezinde karma eğitim yapılır” maddesinin kaldırılması olmaktadır. Bu, düpe düz Türk gençliğini gericiliğe hapsetme ve ahlaksızlıkla suçlamaktır. Çünkü Türk gençliği Mustafa Kemal Atatürk’ün de bahsettiği gibi muhasır medeniyetler seviyesine çıkmanın teminatıdır. Bu teminatı ortadan kaldırmak isteyenler kendi skolastik düşünceleri ile gençliği belli bir sınıra sığdırmaya çalışmaktadır.

Üstelik cebinde ki üç kuruşla çocuğunu okula zor şartlarda gönderen aileleri de aşağılamaya yönelik bir anlayıştır. Çünkü gençliğe karşı kızlı erkekli okumanın sakıncalı olduğunu düşünenler o aileleri de, evlatlarını iyi yetiştirememekle suçlamaktadır. Hayır bunu reddediyoruz! Türk aileleri kültürlü ve ahlaklı nesiller yetiştirebilecek konumdadır. Onları da muhasır medeniyetler seviyesi için hazırlayacak öğretmenler de kadın erkek eşitliği hususunda, Türk gençliğine kızlı erkekli eğitimi en ilerici şekilde verecektir. Bugün laikliğe düşman kindar bir nesil yetiştirmek isteyenler, ilericilikten ödün vererek masamızda ki ekmeğimize göz dikenler, tek tip bir yetiştirme anlayışı ile sorgulamayan bir nesil hedeflemektedir. Laiklik onların yalanlarla insanlara anlattığı gibi baskıcı ve Türk gençliği aile yapısından uzaklaştıran bir anlayış değildir Türk gençliği kendini kullandırmaz ve gericiliğe taviz vermez’’ ifadelerini kullandı.

‘’HEVESLERİNİ KURSAKLARINDA BIRAKACAĞIZ’’

Karagöl yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi; ‘’Mesele Türkiye’nin gelecekteki ilerici konumuna pranga vuran bir nesil yetiştirme arzusudur. Bu neslin biatçı bir kültürle mümkün olduğunu bilen Akepe, köy enstitüleri’ni kapatan, yerine zorunlu din derslerini dayatan, vakıf, cemaat, dernek üçgeninde, ensarcılığın ve dinci gericiliğin gençliğe empoze eden uygulamaları kendi tarihinden aldığı referansla göstermektedir. Gençlik gerici zihniyete baş eğmez ve bilimsel eğitimden hiç bir vakit vazgeçmez. Çünkü bu gerici zihniyetin karşı devrimine karşın, Türk gençliği Atatürk ilke ve devrimlerinden beslenerek onurlu bir anlayışı, tarihsel sorumluluklarından omuzlarında taşımaktadır. Öğrenciler yürüyen parasal objeler değildir. Bugün öğrencileri dolar gibi gören gözler yine bugün 2018-2019 eğitim yılında haremlik, selamlık uygulamasıyla saray rejiminin yukarıdan aşağı çürümüş bir toplum projesi yaratma heveslerini, Türk gençlik olarak kursaklarında bırakacağız! Yani İstibdat rejimine karşı tıbliyeli İbrahim Temolarız.

Tıbki Tıbbiyeli İbrahim Temo gibi bir duvar ördük ve duvarın harcında Türk gençliği olduğu gibi suyunu da radikal aydınlanmacılıktan almaktayız. Bu bilimsel eğitime karşı açılan kavgada biz Hasanoğlan Köy Enstitüsü’nden çıkıp Anadolu’nun yoksul çocuklarına, bizim babamıza, anamıza, atamıza harf devrimini öğretmeye giden Ayşe öğretmenleriz. Onların soluğuyuz. Öğrencileri parasal obje görenlere inat, Harun Karadeniz’in yurtseverlik aşkıyla haykırdığı “Parasız ve Laik Eğitim” için bedel ödemeye hazır olanlarız. Memleketin ve toplumuzun ilerleyişini mümkün kılmak isteyen Türk gençliği, yurtseverlik aşkı ile Cumhuriyetçi ve Devrimci öğrenciler olarak, bu kalem oyunlarına geçit vermeyecek mücadeleyi omuzladığı gibi büyütecektir’’ ifadelerini kullandı. Nihan Merve Yılmaz

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu