GündemEğitim

LGS 2020 TERCİH SONUÇLARI AÇIKLANDI

LGS 2020 tercih sonuçları 10 Ağustos saat 10.00 itibarı ile Milli Eğitim Bakanlığı (MEB)’ nın internet sitesinde yayınlandı.

Heyecanla LGS 2020 sonuçlarını bekleyen öğrenciler için nihayet sonuçlar açıklandı. Lise yerleştirme işlemleri sonrasında istediği okula yerleşemeyen öğrenciler, 2. tercih dönemi olarak adlandırılan 1. nakilden boş kalan kontenjanları beklemeye devam edecek. 10-14 Ağustos arası gerçekleşen 1. nakil sürecinde yine yerleşemeyen adaylar bu sefer 2. nakil sürecini bekleyecek. LGS tercih sonuçları için MEB’den gelen açıklamada yerleşen toplam öğrencilerin yaklaşık yüzde 50’sinin 390 ile 500 puan arası aldığı iletildi.

Sınava toplam 1 milyon 472 bin 88 öğrenci katıldı

LGS tercih sonuçları lise yerleştirme sonucu kapsamında MEB tarafından yapılan resmi duyurunun ardından erişime açılırken sonuçların 10 Ağustos Pazartesi günü açıklanacağı daha önceden söylendi. 1 milyon 472 bin 88 öğrencinin katılım sağladığı LGS sınavının ardından tercih süreci 29 Temmuz tarihinde tamamlandı. Tamamlanan süreçlerin ardından liselere giriş için son adım olarak öğrencilerin nakil işlemlerinin sonlanması kalacak.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu