EğitimGündem

LGS Sınavı Başvuruları 18 Mart’ta Açılıyor

Milli Eğitim Bakanlığı, 2 Haziran 2024 tarihinde yapılacak Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamındaki merkezi sınavın başvurularının 18-29 Mart tarihleri arasında alınacağını duyurdu.

LGS Sınavı Başvuruları 18 Mart’ta Açılıyor

Milli Eğitim Bakanlığı, 2 Haziran 2024 tarihinde yapılacak Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamındaki merkezi sınavın başvurularının 18-29 Mart tarihleri arasında alınacağını duyurdu. Öğrenciler, başvurularını elektronik ortam üzerinden gerçekleştirecek ve okul müdürlükleri tarafından onaylanacak.

Sınavın içeriği, 8. sınıf öğretim programlarındaki kazanımlara dayanacak ve öğrencilerin çeşitli becerilerini ölçmeyi amaçlayacak nitelikte sorular içerecek. İlk oturumda Türkçe, T.C. inkılap tarihi ve Atatürkçülük, din kültürü ve ahlak bilgisi ile yabancı dil derslerinden toplam 50 soru sorulacak ve öğrencilere 75 dakika süre verilecek.

İkinci oturumda ise matematik ve fen bilimleri derslerinden toplam 40 soru sorulacak ve öğrencilere 80 dakika süre verilecek. Sınav sonuçları 28 Haziran’da www.meb.gov.tr internet adresinden ilan edilecek.

Lgs Sınavı Başvuruları 18 Mart'Ta Açılıyor

İHA

Açık Öğretim Sınavına Girecekler Dikkat!

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu