Dünyadan HaberlerEkonomiGündemTeknolojiTürkiye Gündemi

Londra’da Türk Teknoloji Şirketlerine Ofis Açıldı

Türk Teknoloji Şirketlerinin Uluslararası Rekabet Gücünü Arttırma Planlanıyor

Londra’da Türk Teknoloji Şirketlerine Ofis Açıldı

Türk Teknoloji Şirketlerinin Uluslararası Rekabet Gücünü Arttırma Planlanıyor

YTÜ Yıldız Teknopark’ın global markası YTU Startup House tarafından faaliyete geçirilen Londra ofisi, Türk teknoloji şirketlerinin uluslararası alanda rekabet gücünü artırmaya hazırlanıyor. Ofisin açılış programında konuşan Londra Büyükelçisi Osman Koray Ertaş, “Dünyanın önemli finans merkezlerinden yapay zeka konusunda önemli merkezlerden biri haline gelmekte olan Londra’da Yıldız Teknik Üniversitesi Yıldız Teknopark’ın ofisinin açılışı çok kıymetli” dedi.

Londrada Turk Teknoloji Sirketlerine Ofis Acildi 1

YTÜ Yıldız Teknopark Londra Ofisi, Battersea Power Station’da bulunuyor ve Türk bilişim şirketlerine Birleşik Krallık pazarına erişim imkanı sunuyor. Açılış lansmanına, Londra Büyükelçisi Osman Koray Ertaş, YTÜ Yıldız Teknopark Genel Müdürü Orhan Tanışman, Genel Müdür Yardımcısı İsa Turgut İnci ve birçok davetli katıldı.

Açılışta konuşan Büyükelçi Ertaş, “İkiz dönüşüm (dijital ve yeşil dönüşüm) dünyada çok ciddi değişikliklere yol açacak. Önemli bir değişimin arifesindeyiz. Bu bağlamda dünyanın önemli finans merkezlerinden yapay zeka konusunda önemli merkezlerden biri haline gelmekte olan Londra’da Yıldız Teknik Üniversitesi Yıldız Teknopark’ın ofisinin açılışı çok kıymetli” şeklinde konuştu.

Londrada Turk Teknoloji Sirketlerine Ofis Acildi 2

YTÜ Yıldız Teknopark Genel Müdürü Orhan Tanışman ise, “Yıldız’ın bölgesine lider, globalde söz sahibi olma iddiasıyla 3 yıl önce çıkmış olduğu bu yolculukta bugün Londra ofisini açarak büyük bir adım atmış olduk. Türkiye’nin teknolojisini dünyaya satabilme, Türk teknolojisini dünyayla buluşturabilme ve teknoloji girişimcilerimizi global yatırımcı ile buluşturabilme gibi bir misyon edindik” dedi.

Tanışman, “Şirketleri sadece yer vermek değil, pazarlama, finans ve hukuk konularında da destekleyeceğiz” şeklinde konuştu.

Kripto Para Düzenlemesi Meclis’e Geliyor

İha

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu