Dünyadan Haberler

Lübnan’dan Kızıldeniz Uyarısı!

Lübnan, Kızıldeniz'de artan askeri çatışmanın bölgesel bir krize dönüşme potansiyeli taşıdığı konusunda uyarıda bulundu.

Lübnan’dan Kızıldeniz Uyarısı!

Lübnan, Kızıldeniz’de artan askeri çatışmanın bölgesel bir krize dönüşme potansiyeli taşıdığı konusunda uyarıda bulundu. Lübnan Dışişleri Bakanlığı, Kızıldeniz’de yaşanan askeri operasyonlar ve Yemen’e yönelik hava saldırılarından duyulan endişeyi dile getirdi.

Yapılan yazılı açıklamada, deniz seyrüseferinin güvenliği ve bölge istikrarının korunmasının önemine vurgu yapılırken, askeri tırmanış ve operasyonların durdurulması çağrısında bulunuldu. Ayrıca, çatışmanın gerçek nedeninin İsrail’in Gazze saldırıları olduğuna dikkat çekilerek, bu durumun tüm Ortadoğu’yu etkileyebileceği uyarısı yapıldı.

Kızıldeniz’deki gelişmeler, İran destekli Husilerin, İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarına tepki olarak Yemen açıklarında İsrailli şirketlere ait ticari gemilere el koyma ve saldırılar düzenleme eylemleriyle başlamıştı. ABD, bu duruma tepki olarak “Refah Muhafızı Operasyonu” adında çok uluslu deniz görev gücü oluşturdu. Uluslararası toplum, Husi güçlerinin Kızıldeniz’deki saldırılarının derhal durdurulması için çağrılarda bulunuyor.

Son olarak, ABD ve İngiltere’nin Husilere yönelik hava saldırılarına karşılık Husilerin, Yemen’e düzenlenen hava saldırılarında mensuplarının öldüğünü açıklaması, bölgedeki gerginliği daha da tırmandırdı. Kızıldeniz, Akdeniz’i Kızıldeniz’e bağlayan ve küresel ticaretin önemli bir kısmının geçtiği Süveyş Kanalı üzerinden sağlanan en kısa rota olma özelliği taşıyor.

AA

Yaşlanan Beyin Hücrelerini Ortadan Kaldıran Keşif

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu