GündemÖzel Haberler

Mahallede Genç Kalmadı

Bu haftaki Muhtar konuğumuz Hacı İsmail Mahallesi Muhtarı Ahmet Tahir Çabuk oldu. Çabuk ile Mahallenin sorunlarını, Mahalle sakinlerinin beklentilerini, gençlere önerilerini konuştuk

Hacı İsmail Mahallesi Muhtarı Ahmet Tahir Çabuk ile görüşmemizde, Mahallesinde 400 hanede bin vatandaşın yaşadığını söyledi. Çöplerin düzenli toplandığı, Belediye ve TEDAŞ ile ilişkilerinin iyi olduğunu ifade eden Çabuk,  Mahallesinde ev ve işyerlerinde hırsızlık olmadığını, ancak motosiklet- bisiklet gibi hırsızlıkların yaşandığını söyledi.

 

“Müteahhitleri Mahallemize bekliyoruz.”

Mahallesinde 15 ailenin Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfından yardım aldığını, mahallede madde bağımlısının olmadığını dile getiren Çabuk, Mahalle sakinlerinin Kentsel Dönüşümü beklediğini belirtti ve ekledi: “Müteahhitleri Mahallemize bekliyoruz.”

Alt yapı sorunlarının olmadığını, işsizliğin az olduğunu ifade eden Çabuk, “Mahalle nüfusu yaşlı. Mahallede genç kalmadı. Mahalle Ligine takım çıkaramadık” dedi.

Muhtar Çabuk, Mahallede en çok sıkıntının trafik konusunda yaşandığını ifade ederek, yolların, kaldırımların duyarsız araç sürücüleri tarafından işgal edildiğini, bu durumun da yayaların yaşamlarını zorlaştırdığını söyledi. Trafik denetimi istedi. Hacı İsmail Mahallesinde okuyan Öğrencilerin Ece Amca İlkokulu ile Kayabey Ortaokuluna gittiğini anlatan Çabuk,  gençlere şu önerilerde bulundu: “Okuyun, spor yapın. Arkadaşlarınızı iyi seçin. Alkol ve uyuşturucudan uzak durun. Büyüklerinize saygılı olun.”

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu