GündemSiyasetTürkiye Gündemi

MAHKUMLARA AF GELİYOR MU ?

2018 yılı itibariyle Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) af teklifini Meclis’e sunmaya hazırlanıyor. Genel af ile ilgili çalışmalarını sonlandıran Devlet Bahçeli’nin teklifinde, terör, kadın cinayeti, çocuk istismarı gibi suçları kapsamıyor.

Türk Ceza Yasası’nda da yer bulan “tasarlayarak, canavarca hisle veya eziyet çektirerek bir kişinin ölümüne sebebiyet vermek”, “üstsoy veya altsoydan birine, eş veya kardeşe karşı, çocuğa ya da beden veya ruh bakımından kendisini savunamayacak durumda bulunan kişiye karşı, gebe olduğu bilinen kadına karşı, kan gütme ve töre saikiyle adam öldürmeye teşebbüs” suçları, kapsam dışı olacak. Yine terör örgütlerine üye olmakla suçlananlar, çocukları cinsel yönden istismar eden, çocukları kaçırıp kasten öldüren, kadınlara yönelik şiddet uygulayan ve ölüme sebebiyet veren kişiler de “ af kapsamı” dışında tutulacak.

Çeşitli kaynaklardan edinilen bilgiye göre MHP, teklifi yeni yasama dönemi başladığında TBMM’ye sunmayı planlıyor. “Genel ve özel af” çıkarabilme yetkisi, anayasanın 87. maddesine göre TBMM’ye ait ve bunun için Meclis üye tam sayısının beşte 3 çoğunluğunun, yani 600 milletvekilinin 360’ının ‘evet’ oyu vermesi gerekiyor.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu