GündemSiyasetTürkiye Gündemi

MAKAMI DAVADAN DAHA ÇOK SEVMİŞ

KOLTUK GİTTİ, DAVA DA BİTTİ!

40 gün önce istifası gündeme düşünce “Cumhurbaşkanımız ve Başkomutanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde başlattığımız kutlu yolculuğumuza ilk günkü aşk ve şevk ile devam ettiğimizi milletimize saygı ile duyuruyorum.” diye açıklama yayınlayan Edip Uğur’un, 40 günlük koltuk davasında ne aşk kaldı ne şevk. Başkomutan dediği Cumhurbaşkanı Erdoğan’a karşı tavrı 180 derece değişen Uğur, isyan bayrağı açarak gitti.

PARTİ’Yİ ELEŞTİRDİ, ALKIŞLANDI!

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ismini yine anmayan Uğur, “Davamın Lideri” dediği genel başkanı ve MYK’nın aldığı değişim kararlarını açıkça eleştirerek, AK Parti’nin Millet iktidarından, Devlet iktidarına yöneldiğini savundu. Evine, ailesine kadar ulaşan baskı ve tehdide varan müdahaleler yaşadığını iddia eden Uğur, artık katlanamayacağını belirterek AK Parti’den ve belediye başkanlığı görevinden istifa ettiğini söyleyerek vedalaştı.

Edip Uğur’un açıklamasından notlar

 

*Uğur’un düzenlediği basın toplantısına beş AK Partili İlçe Belediye Başkanı katıldı.

* Basın açıklamasına Altıeylül Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu ile Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz katılmadı.

*Basın açıklamasında çok sayıda Büyükşehir çalışanı da katıldı. Salona gelen çalışanlar,mesajla çağrıldıklarını belirttiler.

*Uğur’un oğlu Balıkesir Sanayi Odası Başkanı İsmail Uğur ve eşi de açıklamada hazır bulundu.

*Uğur, “Partime ve Başkanlık görevime burada veda ediyorum” dedikten sonra hüzünlenerek, ağladı.

* Uğur: “Üzgünüm, kırgınım fakat huzurluyum.”

 

VE BEKLENEN OLDU…

Dün Avlu Kongre ve Fuar Merkezi salonunda basın toplantısı düzenleyen Balıkesir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, partisinden ve belediye başkanlığı görevinden istifa ettiğini açıkladı. Uğur, açıklamasının bir bölümünde duygusal anlar yaşadı ve gözyaşlarını tutamadı.

 

 “Göreve devam etme imkanı ortadan kaldırıldı”

Çok sayıda basın mensubunun takip ettiği basın açıklamasında Uğur, görevinden ayrılma noktasına getirildiğini söyledi. AK Parti’de siyasi hayata adım atarken kurucu il başkanı olarak görev verildiğini, Başkanlığı kabul ettiğini, AK Parti Milletvekili olarak yasama faaliyetinden Genel Başkan Yardımcılığına kadar partide çok önemli görevler aldığını anlatan Uğur, AK Partinin kasasının kendisine teslim edildiğini hatırlatarak, “En üst karar mekanizmalarında görevlendirildim. Belediye Başkanı olmamız istendi, bunu da üstlendik. Hiçbir kademe görevden geri durmadık. Son uygulamalarda geldiğimiz noktada şimdi sormak istiyoruz, bürokrasi siyasetin önüne, devlet milletin önüne ve en önemlisi sadakat liyakatin önüne geçmiş gibi görünmüyor mu? Neticede göreve devam etme imkanı bizler için maalesef ortadan kaldırıldı” dedi.

 

“İletişim kanalları sağlıklı işlemedi”

 

Metal yorgunluğu adı altında bu değişim ve yenilenme sürecinin AK Parti’de bir otofajiye dönüştüğünü belirten Uğur, “Ankara ile iletişim ve istişare kanalları sağlıklı işlemedi. Yerel ile merkez arasındaki irtibat aracılarla sağlanamadı. Bu durum bütün AK Partili Belediye Başkanları için de geçerli” diye konuştu.

 

Baskı, tehdit, müdahale

Uğur açıklamasında devamla “Yolsuzluğunuz yok, usulsüzlüğünüz yok, başarısızlığınız yok, FETÖ bağlantınız yok. Fakat ailenize, evinize kadar ulaşan baskılar, tehdide varan müdahaleler var. Bu katlanılacak durum olmanın ötesine geçti. Dolayısıyla AK Parti’de siyaset yapma imkanımız maalesef ortadan kaldırıldı. Gelinen bu durumda partimden ve Belediye Başkanlığı görevimden ayrılma noktasına gelmiş, getirilmiş bulunmaktayım.”

AK Parti’ye ve Başkanlık görevine veda

Tek endişesinin başladığı projelerin yarım bırakılarak insanların beklentilerinin boşa bırakılması olduğunu ifade eden Uğur, “Bundan önce veda ve vefa vurgusu yapmıştım. Şimdi bütün varlığımla külli iradeye teslim olarak cüzi irade ile milletime vefa gösteriyorum. Partime ve başkanlık görevime burada veda ediyorum dedi.

“Üzgün, kırgın ama huzurluyum”

 

İnancı ve itikatı gereği olanda hayır olduğunu söyleyen Uğur, açıklamasını şöyle tamamladı: “Üzgün, kırgınım ama huzurluyum. Çünkü vicdan rahatlığı ile bu kararı almış bulunuyorum. Balıkesir sevdalısı olarak şehrime, hemşehrilerime hizmet etme gayreti içerisinde oldum. Bütün hemşehrilerime, yol ve çalışma arkadaşlarıma ve bu uzun mesai yıllarında bana destek olan aileme teşekkür ediyorum. Ve Allah’a ısmarladık diyorum, hoşça kalın.”

 

Otofaji ne demek?

Otofaji; hücrelerin, gereksiz veya işlevsiz kalan parçalarını doğal, düzenli ve yıkıcı bir şekilde ortadan kaldırmasını sağlayan mekanizmaya deniyor.

 

İstifa eden 6. Başkan

AK Parti’de daha önceden İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş, Bursa Belediye Başkanı Recep Altepe ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek istifa ettiğini açıklamıştı.

 

Önce sosyal medyadan hesabını sildi

 

Balıkesir Belediye Başkanlığı görevinden istifa eden Edip Uğur, 4 Ekim’de sosyal medya hesabından “Balıkesir Belediye Başkanı” ifadesini silmiş, herhangi bir açıklama yapmamıştı.

19 Ekim’de AVLU 2. Etap temel atma töreninde açıklama yapan Uğur, “Bir de irade-i külliye var, bütün kainatı kontrol altında tutan. En son irade-i külliye ne derse o olur. Bu işin içerisinde vefa da var veda da var. Cenab-ı Allah şahsım için hayırlısını niyaz etmesini istiyorum” demişti.

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu