Semra AMAN AKYÜREK

MADEM ÖYLE GİDERİM YAPACAĞIMI DA YAPARIM!

 

AK Partide istifa eden Belediye Başkanları ‘Davamız ve liderimiz ne derse o’ diyerek ayrıldı. Bıraktıkları koltuklara gelişim için değişim mesajı vererek ayrıldı. Ancak burası Balıkesir; Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, dün istifa kararını açıklarken kendisine görevler verildiğinde siyasi yaşamı boyunca hiç kullanmadığı duygularını öne çıkardı. Ne mi yaptı?

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş, Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek istifa etti. ‘Emir demiri keser diyen Gökçek’i düşünelim. Başkentten bile değişim gerekiyorsa gereklidir gereği yerine getirilir denirken Balıkesir henüz Büyükşehir olup yeni yeni büyüme sağlarken kendinden büyük lafları eden Bizim Uğurluya ne demeli?

İlgili Makaleler

Gelelim merakla beklenen toplantıdan notlara ve Uğur’un sözlerine. ‘’3 buçuk yılda yaptığımız 10 yıla sığmaz icraatları konuşmayacağım.’’Haydaaa daha açılışta falso!

Koskoca 3,5 yılda millete kulağını tıkayan Uğur’a halk sormadı mı?

*Evimin önüne park ettiğim araç için neden benden para isteniyor?

* Köylüler ‘Su Faturamızı yatıramadık. İnekleri satıp su faturalarını yatıracağız’ bittik demedi mi?

*Edip Uğur’un yüzünü hiç görmedik diyen Köylerdeki garibana Uğur dönüp baktı mı?

Öve öve bitiremediği BASKİ’yi yollarken köylüyü hiç dinledi mi?

Yapıyoruz işte! diye susturduğu insanlardan öteye geçebildi mi?

Kulağını açıp dinleme nezaketini gösterdi mi.?

Onlar ona oy vermişti kıymet bildi mi?

*Büyükşehir Belediyesi kaç genel sekreter, daire başkanı eskitti?

Sıkıntı hep mi onlardaydı?

Neyse devam edelim Uğur’un sözlerine; ‘ İcatlarımız basın toplantısı yaptığımız Avlu’da ve kongre salonunda görüldüğü üzere halkın takdirindedir. Yaptığımız işleri halkımız takdir edecektir. ‘diye başladı. ‘Eyvah!

Avlu Balıkesir Ramazan ayında yarım yamalak açıldı. Akşamları kalabalıktı ancak; ‘Avluya gelenlerin, ‘Burası bitmemiş ki neden buraya geliyoruz’ cümleleriyle süslendi. Peki ya sonra? Yerlere döşenen plakalar içerisinden geçirilmesi gereken kabloların unutulması nedeniyle söküldü ve yeniden yapıldı. Para çoktu yanlış yapıp yeniden yapmak gerekirdi. Yapıldı. Hala eksik çok. Biri yapılırken diğer yerler kırık dökük neden? Halk takdir edecektir elbette ki çünkü; Balıkesirli en iyiyi hak ediyor ve doğal olarak istiyordu.

Kritik bir süreçten geçiyoruz diyen Edip Uğur, krizlere gebe süreçte beslenmekten bahsediyor ve şu sözleri sarf ediyordu ‘bu gelişmeler siyasete de yansıdı ekonomik gidişata yansıması kaçınılmaz.

’Hımm Balıkesir Sanayi Odası Başkanı İsmail Uğur hiçbir konuşmasında ekonomi için kötü tablo çizmiyordu? Baba oğul, İki Uğur sizce farklı mı düşünüyordu?

İktidarımızın sihirli kelimeleri de hep güven ve istikrar olmuştur. Kamuoyunda seçimle gelen seçimle gider prensibimiz sanki rafa kaldırılmış ve emir verir şekilde algılanmaya başlanmıştır endişesini taşıdığını beyan eden ve 15-20 gün öncesine kadar Erdoğan’ın Talebesiyim diyen Uğur birdenbire nasıl değişti de bu sözleri kullanıyordu?

BEN YOKSAM ONLARDA OLMASIN…

Daha düne kadar demokrasi olan bir ülkedeyiz naraları atan Başkan, ‘sen çekil’ denilince; Haa ben mi, o zaman bu ülkede demokrasi yok moduna geçiverdi. Seni siyasetçi seniiii. Ben zihniyetini yoğun hissedip güç zehirlenmesinin taaa dibi dibi.. Yani, “ hani biz vardı, ben değil” Bunlarda senin sözlerindi

‘Devlet iradesi millet iradesinin önüne geçsin.’ Daha dün o koltukta otururken Milleti millet yapan Ak Parti diyordun bu kadar kısa sürede ne değişti?

Demokrasinin ne olduğunu 15 Temmuzda millet kan dökerek gösterdi. Milletin iradesinin üzerinde bir güç tanımayan Lider bunu söylüyorken sen o gece neredeydin? Liderin gibi meydan da mı yoksa ortamda mı?

Edip abi hangisine inanalım şimdi? Sen demi?

* Uğur kendini yalanladı. Neden mi Çınaraltını hatırlayın ne dedi?

-Başkomutanım!  Ne derse o. İstifa yok. Ben görevimin başındayım.

Demokrasinin arızalı olduğu ortamda siyasetin nefes alması kolay değildir. Dolayısıyla esas olan demokrasidir; demokrasi açığı her zaman cari açıktan da, bütçe açığından da önemlidir. Biz Siyaset Yapan İnsanlarız….

Ne güzel söyledin. Demokrasi olmasa sen bu kadar özgürce o açıklamaları yapabilir miydin? Ahkam kesebilir miydin hizmetlerindeki açıkları kapatabilmek için… Hem de iktidarın partisinden biriyken dimi…

Uğur, ‘bu değişim ve yenilenme süreci Ak parti’de bir otofajiye dönüşmektedir.’ dedi. Bunu yorumlamak zor değil bence bu ne demek? Yani hücreler kendilerini arındırıyor ve araştırma yapıyor bu benim için sakıncalı diye yorumlanabilir mi?

Uğur, ‘ İletişim Çağında Ankara İle İletişim Ve İstişare Kanalları Sağlıklı İşlememektedir, Yerel İle Merkez Arasındaki İrtibat Aracılarla Sağlanamamaktadır.’ Yani artık Ankara’yı aradığımda telefonlarıma bile çıkmıyorlar, beni dinlemiyorlar aracılarımda vardı ama onlarda boşa gitti. Niye ki?

Uğur,’ Bu Durum Bütün Ak Partili Belediye Başkanları İçin Böyledir Ve Geçerlidir. ‘ Haydeeee buda nerden çıktı ?

Ben giderim ötekileri de götürürüm isteği yinelendi. Biliyorduk ancak bu kadar nüksetmemişti. Bazı Belediye Başkanları hazırdı oradaydı hatta zaten biz çalışmadık gidiciyiz bizde modundaydı. Herşey anlaşılmıştı.

Uğur, ‘Şimdi Kendi Adıma Şunu Söylemeliyim; Yolsuzluğunuz Yok…Usulsüzlüğünüz Yok…Başarısızlığınız Yok…Fetö Bağlantınız Yok.’ Eeee bunu sen diyorsun araştıran oldu mu? O gece bazı fotoğraflardan bahsediliyor açıklama getirdin mi yoksa hemen kapatalım mı bu mevzuyu?

HADİ GARİ…

Ve Fakat Evinize Ailenize Kadar Ulaşan Baskılar, Tehdide Varan Müdaheleler Var. Bu, Katlanılacak Bir Durum Olmanın Ötesine Geçmiştir. Ah be Uğur, Devletin işi gücü yok seni aileni tehdit edecek yapma gaaari. YENİ TÜRKİYE’DE AĞALIĞA YER YOK ÇÜNKÜ AĞA MİLLETİN TA KENDİSİ…

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu