Gündemİlçe Haberleri

Marmara Adası’ndaki Yangın Kontrol Altına Alındı

Marmara Adası’ndaki Yangın Kontrol Altına Alındı. Balıkesir’in Marmara ilçesinde (Marmara Adası) makilik alanda çıkan yangını ekipler kontrol altına aldı.

 

Marmara Adasindaki Yangin Kontrol Altina Alindi 1

 

Marmara Adası’ndaki Yangın Kontrol Altına Alındı. Marmara Adası’nın Gündoğdu köyü yakınlarında makilik alanda yangın başladı. Ekipler yaklaşık 2 saatlik mücadelenin sonunda yangını kontrol altına aldı.

Soğutma Çalışmaları Devam Ediyor

Erdek’ten ve Bandırma’dan yangına destek için takviye olarak itfaiye ekipleri geldi. İha’nın edindiği bilgiye göre bölgede soğutma çalışmaları devam edecek.

2 71

Marmara Adası Hakkında

Adada ilk yerleşme, antik çağda Miletoslularca olmuştur. Adada deniz kolonileri ile bağlanan yerleşim, 15.yy’dan itibaren de Türklerle devam etmektedir. Ada halkının çoğunluğu oluşturan Rumlar, yüzyıllarca Türklerle yan yana yaşamışlardır. Lozan Anlaşması Mübadele maddesi hükümlerince Rumlar, Yunanistan’a gitmek zorunda kaldı. Adaya özellikle Karadeniz Bölgesinden gelenler ile Girit Adası’ndan mübadele ile gelenler yerleştirilmiştir. Antik ismi Prokonnesos olan ada, Kyzikos ile birlikte Delos deniz birliğine bağlanmıştır.

İlk çağlardan bu yana mermer yatakları nedeniyle ülkeyi imar etmek isteyen Roma ve Bizans İmparatorluğu’nun en ünlü komutanlarının ilgisini çekmiştir. Osmanlı döneminde de yapılan cami ve sarayların mermerleri buradan sağlanmıştır. Ayrıca Marmara Adaları Marmara Denizi’nin güneybatısında ada Kapıdağ Yarımadası ile Şarköy arasında sığ bir deniz alanında yer alır. Marmara Denizi’ndeki adaların en büyüğü, ismi mermer ve Marmor ‘dan gelen Marmara Adası yaklaşık 110 km2 ‘lik bir alana sahiptir. Adanın en yüksek yeri, Radar Tepe olarak da bilinen İlyas Tepe’nin adeta denize kafa tutarcasına yükselişi, vahşi ve sarp görünümü yaşam dolu iklimi suyu, denizi ve nihayet denizle kaynaşmış insanıyla, özel bir konum ve niteliğe sahiptir.

Ayrıca daha fazla haber için tıklayın…

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu