Balıkesir Merhaba Blog YazılarıTarifler

Balıkesir Lezzeti Masterchef’e Damga Vurdu!

Balıkesir Lezzeti Masterchef'e Damga Vurdu! İşte misafirlerinizi hayran bırakacak Balıkesir kaymaklısı tatlısının tarifi.

Balıkesir Lezzeti Masterchef’e Damga Vurdu!

TV8 ekranlarında yayınlanan Masterchef programında hazırlanan ve yarışmaya damga vuran Balıkesir kaymaklısının tarifini sizler için derledik!

Masterchef’e Damga Vuran Lezzet!

Lezzetiyle ve çıtır çıtır yapısıyla tadı damaklarda kalan bir tatlı tarifi olan Balıkesir kaymaklısının detaylı tarifine sizler için ulaştık ve haberimizde derledik. İşte tadı damakları çatlatan bir lezzet olan Balıkesir kaymaklısının tam ölçülü tarifi…

MASTERCHEF BALIKESİR KAYMAKLISININ TARİFİ

  • Bir kilo un
  • 300 gram yağ
  • 6 adet yumurta
  • 2 su bardağı süt
  • 1/2 çay kaşığı tuz
  • 800 gram kaymak

Şerbeti için

  • 7 bardak toz şeker
  • 5 su bardağı su
  • Birkaç damla limon

Masterchef’e Damga Vuran Lezzet!

BALIKESİR KAYMAKLISININ HAZIRLANIŞI

Öncelikle unu derin ve geniş bir karıştırma kabının içerisine alıyoruz ve ortasını açıyoruz. Sonra da ortasına yağ, tuz, yumurta ve şekeri ilave ettikten sonra güzelce karıştırıyoruz.

Daha sonra bu karışımın üzerini havlu ile kapatıyoruz ve 30 dakika kadar dinlenmeye bırakıyoruz.

Sürenin sonunda hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar kopartıyoruz ve 40 santimetrelik baklava hamuru gibi ince şekilde açıyoruz.

Biraz önce açtığımız yufkaların her birini, daha önceden yağlanmış olan tepsiye seriyoruz ve önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında üzeri altın rengini alıncaya dek pişiriyoruz.

İyice kızaran yufkaları eşit şekilde ikiye ayırıyoruz. Birinci grubu, yufkaların kızaran yüzü üste gelecek şekilde yağlanmış fırın tepsisine yerleştiriyoruz.

Masterchef’e Damga Vuran Lezzet!

Daha sonra üzerine kaymağı yayıyoruz. Kalan yufkaları da kaymağın üzerine ilk işlemdeki gibi kızarmış yüzü üste gelecek şekilde yerleştiriyoruz.

Şimdi de toz şekeri suda karıştırarak eritip kaynatıyoruz. Kaynadıktan sonra birkaç damla limon suyu damlatıp iyice karıştırıyoruz.

Hazırlamış olduğumuz sıcak şerbeti yufkaların üzerine gezdirip çekmesi için 2 saat kadar oda sıcaklığında dinlendiriyoruz.

Tatlımız artık hazır artık dilimleyip servis tabaklarına alabiliriz.

 

Haber Merkezi

Balıkesir mutfağı ile ilgili daha farklı bir tarif arıyorsanız bu tarif tam size göre!

İlgili Makaleler

Bir Yorum

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu