GündemÖzel HaberlerTürkiye Gündemi

Merhaba Gazetesinden 15 Temmuz Etkinliği

Merhaba Gazetesinden 15 Temmuz Etkinliği

 

Balıkesir’de MERHABA Gazetesi 15 Temmuz gecesine ve demokrasi nöbetlerine ait fotoğrafların sergisini açtı. Balıkesir Gazeteciler ve Yazarlar Cemiyet binası önünde açılan sergi öncesi mevlid-i şerif okutuldu ve şehitler adına dua edildi.

 

Dsc 0017

 

Balıkesir’de 15 Temmuz günü baskısını bozarak 16 Temmuz günü halk röportajları ile çıkan bölgedeki tek gazete olma özelliğini taşıyan MERHABA Gazetesi, 15 Temmuz’da yine halkı konuşturdu. Hainliğe vurulan tokat olarak nitelendirilen 15 Temmuz’u değerlendiren vatandaşlar, demokrasiye kilit vurulamayacağını “unutmadık unutmayacağız” sözleriyle yineledi.

Millet Türkiye Aşkına Haykırdı “Vatan Bizim İrade Bizimdir”

15 Temmuz tüm Türkiye’de “Türkiye Aşkına” sloganı ile milli birlik günü olarak kutlandı. Balıkesir’de de çeşitli etkinliklerle 15 Temmuzun önemi anlatıldı, Konuşmalar yapıldı ve çeşitli sergilerle günün anlam ve önemine değinildi. Balıkesir Merhaba Gazetesi ’de her yıl olduğu gibi bu yılda düzenlediği sergi ve etkinliklerle halkla buluştu. Halkla birebir özel röportajlar yapan MERHABA ekibi vatandaşların gözüyle 15 Temmuz’u dinledi ve onların düşüncelerini yine MERHABA sayfalarında halkla buluşturdu.

15 Temmuz Balıkesir Kitabı

15 Temmuz gecesi olayın gerçekleştiği saatlerde Balıkesir’in milletvekilleri ile telefonda görüşen Gazetemiz İmtiyaz Sahibi Semra Aman Akyürek, olay anını birebir vekillerden dinlemiş ve çok özel unutulmayacak anları kaydetmişti. Dönemin Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı ile 16 Temmuz gecesinde yaşananları detaylarıyla yine dinleyerek kaydetmiş ve dönemin Belediye Başkanları ve vatandaşlarla röportajlar yapan ekibi ile sahadan notları anlık gelişmelerle“15 TEMMUZ BALIKESİR” kitabında, tarihe not olarak düşmüştü.

 

Dsc 0065

 

Röportajlar:

Aliye Koşgüden( 68): 15 Temmuz bizim için karagün. Şükürler olsun ki hainler emellerine ulaşamadı.Biz geçmişte olanları hep duyduk,yaşadık ve gördük.Milletin bağımsızlığını hedef alanlar artık milletin bağımsız tokadı ile karşılaşıyor.Hainler her daim olacak ancak milletimiz izin vermeyecek.15 Temmuz’da da hainliğe karşı girişime tokatla yanıt verildi.

Nurullah Özden( 71): Emekli öğretmenim. Demokrasi olmazsa kimse özgürlük diye beklemesin. Ülkemizin üzerine oynanan oyunlar hiç bitmedi, bitmeyecek. Gençliğe hep güvenmişimdir.Bizim gençlr bu vatanı kimseye bırakmaz.Allaha şükür ki ülkemiz güçlü ve güçlü bir lidere sahip. Başka bir şey demeyeceğim.

Niyazi Umutlu (52) Esnaflık yapıyorum.Kara günleri ülke hep geçirdi.Ne günler geçti büyüklerimiz anlatır biliyoruz.Tüp sıralarında,ekmek kuyruklarında ve ilaç alabilmek için sıra sıra kuyrukları bu millet unutmadı. Bizde 15 Temmuz girişimini birebir yaşadık.Millet artık yeter dedi.Biliyoruz o kara günleri dedi ve geçit vermedi.Şehitlerimizin kabri nurlarla dolsun.Vatan uğruna hep şehit verdik.Hala veriyoruz.Ömrümüz yettiğince evlatlarımız vatani görevlerini bayrakları için millet için toprak için her daim verecekler.

Musa Ayyiğit( 48) 15 Temmuz bir milletin direnişini anlatan en güzel destan oldu.Ülkemiz üzerinde oynanan oyunlardan biriydi ancak bu kadar alçakça ihanet içinde olunabileceği akıllara gelmemeişti.Meclise atılan bomba halka atılmıştı ve halk bir direnişle buna geçit vermedi.Hainler bitmez ancak vatanı içinde ölecek yiğit dolu.

Berkay Eşgüdür(35) 15 Temmuz şehitlerimizi rahmetle yad ediyorum.Ailelerinin ellerinden öpüyorum.Bizim için 15 Temmuz gençler olarak apayrı bir önem taşıyor.O gün genç yaşlı herkes meydanlara koştu.Biz o gün Ankaradaydık. Teyzemle kalıyordum ve o gecenin unutulması zaten mümkün değil.Balıkesir’de de yaşanılanları dinledim.Heryer vatan diye inlemiş açıkçası…Vatan sözkonusuya millet meydanda.Haber Röportajları: Muhammed Can Akyürek& Nursima Akyürek

 

 

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu