EkonomiGündem

Merkez Bankası Faiz Kararını Açıklayacak

Yurt içi piyasalarında bütün gözler Merkez Bankası'nın para politikası kararına çevrildi. Ekonomistlerin beklentisi TCMB'nin politika faizini 250 baz puan artırması yönünde.

Merkez Bankası Faiz Kararını Açıklayacak

Yurt içi piyasalarında bütün gözler Merkez Bankası’nın para politikası kararına çevrildi. Ekonomistlerin beklentisi TCMB’nin politika faizini 250 baz puan artırması yönünde.

Bugün, saat 14.00’te Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın faiz kararını açıklaması bekleniyor; yatırımcılar, gözlerini bu açıklamaya çevirdi.

Borsa İstanbul, dün satış ağırlıklı bir seyir izleyerek BIST 100 endeksini yüzde 0,74’lük bir değer kaybıyla 7.987,03 puandan tamamladı.

Merkez Bankasi Faiz Kararini Ne Zaman Aciklayacak

Beklenti 250 baz puan artırımında

AA Finans’ın beklenti anketine katılan ekonomistler TCMB’nin politika faizini 250 baz puan artırarak yüzde 37,50 seviyesine çıkaracağını öngörüyor.

Dolar/TL, dün günü yüzde 0,2’lik bir artışla 28,8525 seviyesinden tamamladıktan sonra, bugün bankalararası piyasa açılışında 28,8560 seviyesinden işlem görüyor.

Analistler, bugünkü politika metninden çıkacak sinyallerin önemine vurgu yaparak, bu yönlendirmelere bağlı olarak piyasalarda oynaklığın artmasının beklendiğini belirtti.

Aynı zamanda analistler, bugün yurt içinde haftalık para ve banka istatistikleri ile dünya genelinde imalat sanayi ve hizmet sektörü PMI verileri ile ECB’nin toplantı tutanaklarının takip edileceğini ifade ederek, teknik açıdan BIST 100 endeksinde 7.910 ve 7.850 seviyelerinin destek, 8.060 ve 8.240 puanın direnç konumunda olduğunu belirtti.

Merkez Bankasi Faiz Kararini Ne Zaman Aciklayacak 1

 

AA

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu